Het instellen van de standaardclustergrootte Bij het formatteren van een Windows NTFS partitie

Het instellen van de standaardclustergrootte Bij het formatteren van een Windows NTFS partitie


Op een computer harde schijf, een cluster is de kleinste beschikbare unit van de opslag op het apparaat. Geen twee bestanden, of een deel daarvan, kan hetzelfde cluster te bezetten. In de moderne versies van Windows, de standaard cluster grootte voor alle harde schijven van maximaal 16 TB is 4 KB. Volgens de "Windows 7 Resource Kit" author Mitch Tulloch, met behulp van een grotere cluster grootte kan leesprestaties voor grote bestanden te verhogen. Als u vaak gebruik maken van grote bestanden op een harde schijf, kunt u overwegen het verhogen van de cluster grootte te zien of de prestaties van de computer verbetert.

instructies

1 Back-up van alle bestanden die u wilt behouden. Het proces van het veranderen van cluster grootte van een harde schijf houdt in dat het formatteren van de schijf, die alle gegevens worden gewist.

2 Klik op de knop "Start". In Windows 7 en Windows Vista, type "compmgmt.msc" in het zoekvak aan de onderkant van het menu Start en druk op "Enter." In Windows XP, klikt u op "Run" en typ "compmgmt.msc" in het dialoogvenster dat verschijnt. Druk op Enter."

3 Klik op "Disk Management" onder "Storage" aan de linkerzijde van het venster. Aan de rechterkant van het scherm, het hulpprogramma Schijfbeheer toont elke harde schijf in de computer als een gekleurde balk.

4 Klik met de rechtermuisknop op de gekleurde balk die de harde schijf die u wilt het cluster grootte voor veranderen en klik op 'formaat. "

5 Klik op het drop-down menu naast "allocatie unit size" en selecteer het cluster grootte die u wilt gebruiken. De standaardclustergrootte, 4096, wordt in het midden van het menu. Kies een groter aantal van de cluster vergroten.

6 Klik op "OK" twee keer. Windows formatteert de schijf met behulp van het cluster grootte u geselecteerd.

Hints

  • In het algemeen is het verstandig om alleen naar de cluster grootte verhoging op een harde schijf die je vooral gebruiken voor het opslaan van grote bestanden. Op een harde schijf met veel kleine bestanden, een grotere cluster grootte zorgt voor meer "slack space" aan het einde van elke cluster, wat kan leiden tot minder bruikbare ruimte op de schijf.