Wat is een PC Card Adapter?

Een PC Card-adapter is een apparaat dat de functionaliteit van een pc via een PC Card-interface. PC Card-adapters maken het gebruik van technologieën zoals video-adapters, audio-adapters, USB-adapters en opslagapparaten. PC Card-adapters moeten voldoen aan de specificaties als hun vorm en eigenschappen. PC Card-adapters stekker in de PC Card-sleuven op de desktop en mobiele computers.

PC Card Standards

PC Card-specificaties worden door de Personal Computer Memory Card International Association of PCMCIA, een non-profit branchevereniging voor modulaire randapparatuur te stellen. De specificaties bevordering van interoperabiliteit en omvatten voor PC Card-adapters, de PC Card-sleuven ingebouwd in computers en de aard van de firmware en software die pc-kaarten kunnen gebruiken om de communicatie tussen externe apparaten en computers mogelijk te maken.

PC Card Adapters

De PC Card vastgestelde normen drie typen pc-kaarten, die allemaal dezelfde lengte en breedte, maar die in dikte variëren. Type I PC kaarten hebben een dikte van 3,3 mm. Type II PC kaarten hebben een dikte van 5,5 mm. En Type III PC kaarten hebben een dikte van 10,5 mm. Hoewel elk type PC Card is theoretisch geschikt voor elke PC Card toepassing, bepaalde toepassingen komen vaker voor bij bepaalde types. Bijvoorbeeld fabrikanten leveren vaker geheugen opslagtoepassingen, zoals RAM en flashgeheugen, in het Type I PC Card adapter formaat.

PC Card Adapter Slots

Personal computers die PC Card-adapters ondersteunen bieden slots die voldoen aan de PC Card-normen. PC Card-slots moet een 68-pin connector aan te bieden en moeten ofwel 16-bit geheugen overdracht, 32-bit geheugen overdracht, of beide te ondersteunen. PC Card-slots moeten in staat zijn om ofwel 3,3 volt of 5,0 volt PC Cards hosten. Zolang het ondersteunt een type voltage, het moeten niet tevens andere steunen.

PC Card Adapter Gebruikt

PC Card-adapters zorgen voor een breed scala aan mogelijkheden. PC Card-adapters kan de veiligheid in de vorm van vingerafdruklezers, multimedia in de vorm van webcam-aansluitingen, en netwerkconnectiviteit in de vorm van Ethernet-verbindingen, Wi-Fi-toegang en draadloze infrarood verbindingen mogelijk te maken. PC Card-adapters in staat stellen ook een reeks van nieuwe technologieën, zoals GPS-enabled software en Bluetooth-verbindingen met toetsenborden en muizen.

Related Technologies

PCMCIA, in aanvulling op het instellen van PC Card-normen, publiceert ook normen voor verwante technologieën, zoals ExpressCard en Zoomed Video (ZV) -poort technologieën.