Hoe Fix Not Enough Virtueel geheugen in de veilige modus

Virtueel geheugen is een gedeelte van uw harde schijf die Windows zet opzij om te gebruiken als het geheugen. Wanneer uw RAM-geheugen is voorbij gebruikt, kan het besturingssysteem pagina's met gegevens te wisselen naar de harde schijf om meer ruimte te maken. Swapping bestanden of paging, is traag, maar het kan uw computer blijven functioneren wanneer je geheugen vol is. Als uw virtuele geheugenruimte, of pagina-bestand, vult zo goed, zul je een foutmelding krijgt. De vaststelling van dit probleem is snel en het proces is identiek in de veilige modus of in een typisch boot situatie.

instructies

Verander Virtueel geheugen instellingen in Windows XP

1 Klik op "Start" vanaf het bureaublad van Windows. Klik met de rechtermuisknop op "Deze computer" en klik op 'Eigenschappen'.

2 Selecteer het tabblad 'Geavanceerd' en klik onder Prestaties 'Instellingen'.

3 Selecteer het tabblad 'Geavanceerd' en klik op "Change" onder Virtueel geheugen.

4 Klik op "systeem beheerde grootte" om Windows naar uw virtueel geheugen automatisch aan te passen als dat nodig is.

5 Klik op "Aangepast formaat" om het geheugen ruimte om uw eigen specificaties te wijzigen. Voer een waarde in MB die gelijk is aan ten minste 1,5 keer de grootte van het geheugen van uw computer naar de oorspronkelijke grootte. Voer een waarde in MB niet groter zijn dan vier keer uw geheugen voor de maximale grootte.

6 Klik op "OK" en start de computer opnieuw opstarten om de wijzigingen door te voeren.

Verander Virtueel geheugen instellingen in Windows Vista / 7

7 Klik op "Start" van het Windows-bureaublad en klik op 'Configuratiescherm'.

8 Klik op "Systeem en onderhoud" en vervolgens op "Systeem." Klik op "Geavanceerde systeeminstellingen" uit het menu aan de linkerkant. U moet beheerdersrechten om verder te gaan.

9 Selecteer het tabblad 'Geavanceerd' en klik op 'Instellingen' onder Prestaties.

10 Selecteer het tabblad 'Geavanceerd' en klik op "Change" onder Virtueel geheugen.

11 Klik op 'Automatisch beheren wisselbestand bestandsgrootte voor alle apparaten "om Windows automatisch af aan het virtueel geheugen ruimte als dat nodig is.

12 Klik op de stationsletter die u wilt wijzigen en klik op "Aangepast formaat" om de specificaties van je eigen in te voeren. Voer een waarde in MB die gelijk is aan het geheugen van 1,5 keer uw computer voor de eerste grootte. Voer een waarde in MB niet groter zijn dan vier keer uw geheugen voor de maximale grootte.

13 Klik op "OK" en start de computer opnieuw opstarten om de wijzigingen toe te passen.

Hints

  • Als uw harde schijf genoeg ruimte niet heeft voor een pagina-bestand van voldoende grootte je nodig hebt om ruimte te wissen of een upgrade van uw computer. Voeg een grotere harde schijf om meer opslagruimte te krijgen of voeg meer geheugen aan de noodzaak om te bladeren verlagen.
  • Gebruik de pagina-bestand van de harde schijf niet verwijderen. Als u het geheugen vol is zal de computer gewoon bevriezen zonder pagina-bestand om te wisselen naar.