Hoe te verbinden uw laptop op een printer met behulp van een router aan mijn PC

Laptops bieden mobiliteit en gemak, maar het krijgen van een laptop, klaar om printopdrachten kan een obstakel vormen als je niet bevestigd aan een printer. Windows doet bieden ingebouwde ondersteuning voor dit soort probleem en kan je door het aansluiten van zowel uw laptop en computer op hetzelfde netwerk. Na het configureren van uw lokale netwerk (LAN) om een ​​printer te delen, kan de laptop rechtstreeks vanuit elk document of toepassing venster te drukken.

instructies

Windows XP Netwerken

1 Opzetten van de eerste PC op een "werkgroep." Open het Configuratiescherm en selecteer "Netwerk en Internet-verbindingen." Klik op "Network Connections." Selecteer "Het opzetten van een huis of klein kantoor netwerk" onder "Network Tasks" om de Wizard Netwerk instellen te openen. Volg de aanwijzingen op het scherm. Selecteer de juiste verbinding methode, typt u uw computer naam en de naam die u wilt geven aan de "Werkgroep." Klik op "Next" door middel van elk scherm. Klik op 'Schakel bestands- en printerdeling "en klik op" Next "om de instellingen toe te passen. Klik op "Finish Gewoon de wizard" en klik op 'Volgende'. Start de computer opnieuw om de wijzigingen te voltooien.

2 Sluit de laptop aan de "Werkgroep" dat is opgezet. Als de laptop met Windows XP, opent u het Configuratiescherm en voer de wizard Netwerk instellen net als op de eerste PC, het typen van de exacte "Werkgroep" naam in de daarvoor bestemde ruimte. Als de laptop met Windows 7 of Vista, opent u het Network and Sharing Center en klik op "Wijzig geavanceerde instellingen voor het delen." Klik op de "Schakel netwerk discovery" en "Turn on bestands- en printerdeling" radio knoppen. Klik op 'Wijzigingen opslaan'. Klik op het logo "Start" menu-knop van Windows. Klik met de rechtermuisknop "Computer" en kies 'Eigenschappen'. Scroll naar beneden en klik op "Instellingen wijzigen." Klik op de knop "Wijzigen" in het tabblad "Computer Name" en voer de "Werkgroep" naam die werd opgericht in de daarvoor bestemde ruimte. Klik op "OK" en vervolgens op "Sluiten" in het vak Eigenschappen. Klik op 'Start Now. "

3 Deel de printer op de Windows XP-computer waarop de printer is aangesloten op het heeft. Open het Configuratiescherm en klik op "Printers en andere hardware." Selecteer "Printers en faxen." Klik met de rechtermuisknop op het pictogram van uw printer en selecteer 'Sharing'. Klik op "Deze printer delen" in het tabblad "Delen". Klik op "Apply" en vervolgens op "OK."

4 Verbinding maken met de gedeelde printer op de laptop. Op een Windows XP-laptop, klikt u op "Start" en selecteer "Printers en faxapparaten." Klik op "File" en selecteer "Printer toevoegen." Klik op "Next" in de "Wizard Printer toevoegen." Selecteer de "netwerkprinter" knop en klik op 'Volgende'. Klik op "Ga op zoek naar een printer" en klik op 'Volgende'. Klik op de naam van de gedeelde netwerkprinter en klik op 'Volgende'. Klik op "Ja" in het dialoogvenster dat verschijnt. Klik op "Finish." Op een Windows Vista of 7 laptop, type "Printer toevoegen" in het "Start" Menu zoekvak en klik op "Een printer toevoegen" uit de lijst. Klik op "Add een netwerk, draadloze of Bluetooth-printer." Klik op 'Volgende'. Klik op de naam van de gedeelde netwerkprinter en klik op 'Volgende'. Als een prompt wordt weergegeven, klikt u op "Next" om de printer drivers te installeren. Klik op "Finish."

Windows 7 thuisgroepen

5 Typ "thuisgroep" in het menu Start zoekvak van de PC die de aangesloten printer heeft en klik op "HomeGroup." Klik op "Maak een thuisgroep." Klik op "Printers" in het "Selecteer wat u wilt delen" optie en klik op 'Volgende'. Noteer de HomeGroup wachtwoord. Klik op "Finish."

6 Open het Configuratiescherm in de laptop, dat wil de printer te delen. Typ "thuisgroep" in het Configuratiescherm zoekvak en klik op "HomeGroup" uit de lijst. Klik op "Nu deelnemen." Klik op de "Printers" in en klik op 'Volgende'. Typ het HomeGroup wachtwoord in en klik op 'Volgende'. Klik op "Finish" op het volgende scherm.

7 Stel de printer als de standaard printer voor de laptop. Type "Een printer toevoegen" in het menu Start zoekvak en klik in de lijst met "Een printer toevoegen". Selecteer "Een netwerkprinter toevoegen." Klik op de naam van de gedeelde printer en klik op 'Volgende'. Als een prompt wordt weergegeven, klikt u op "Next" om de printer drivers te installeren. Klik op "Finish."