Hoe om te controleren een grafische kaart MB

Hoe om te controleren een grafische kaart MB


Een grafische kaart, ook wel bekend als een videokaart, beeldschermadapter of video-adapter is een interne hardware component die beelden maakt op het computerscherm. De grafische kaart interageert met zowel het moederbord en de monitor hardware om grafische gegevens op het scherm. Low-end grafische kaarten kunnen worden gekocht voor minder dan $ 20 dollar, terwijl de high-end kaarten een paar duizend dollar kan kosten. Een belangrijke prijs determinant van de grafische kaart is de hoeveelheid geheugen op de kaart is geïnstalleerd. Hoe meer geheugen op een grafische kaart is geïnstalleerd, hoe sneller en hoe beter de kwaliteit van de kaart. Het geheugen (MB) op een grafische kaart kan worden gecontroleerd met behulp van tools in het venster Beeldscherminstellingen Windows.

instructies

1 Klik met de rechtermuisknop op het Windows-bureaublad en selecteer "Personaliseer" in het contextmenu. "Personaliseren vormgeving en geluiden" interface zal lanceren.

2 Klik op de link "Display Settings" aan de onderkant van de pagina. De "Display Settings" paneel zal verschijnen.

3 Klik op de knop "Geavanceerde instellingen" in de "Display Settings" dialoogvenster. De "grafische adapter" dialoogvenster zal lanceren.

4 Klik op het tabblad 'Adapter. " Vier geheugen indicatoren worden vermeld: "Beschikbaar grafisch geheugen", "dedicated videogeheugen," "System Video Memory" en "gedeeld systeemgeheugen." Dedicated videogeheugen is het geheugen toegewezen aan alleen de grafische kaart, en gebruikt door alleen de kaart. Gedeeld systeemgeheugen is geheugen dat via het geheugen strips in de computer geïnstalleerd is toegewezen. Gedeeld systeemgeheugen maakt de meerderheid van de grafische kaart geheugen en dit geheugen wordt gedeeld met andere processen, diensten en hardware. De System Video Memory waarde moet "0" bij het gebruik van een grafische kaart die niet op het moederbord is geïnstalleerd. Als de waarde groter is dan 0, deze waarde geeft aan dat een on-board video adapter benadert geheugen. Beschikbaar grafisch geheugen is het totaal van alle beschikbare grafische processen geheugen.