Hoe kan ik een CCFL Vervangen

Hoe kan ik een CCFL Vervangen


Een laptop computer ontbreekt een werkende display is in wezen een dure presse-papier. Wanneer de Cold Cathode Fluorescent Lamp (CCFL) faalt in een laptop uitgerust met een LCD-scherm, het scherm heeft geen achtergrondverlichting en kan daarom niet worden gezien. Het maken van de computer functionele vereist de demontage van het LCD-paneel en de vervanging van de CCFL - een taak die technische ervaring en een vaste hand. Het maken van fouten in dit proces kan permanent beschadigen het LCD-scherm, een duur onderdeel te vervangen, volgens de Laptop Repair Help blog (laptoprepair101.com).

instructies

Voorbereiding

1 Hoe kan ik een CCFL Vervangen

Een schone georganiseerd werkruimte is van essentieel belang.

Reinig de werkruimte, zorg ervoor dat het vrij is van vuil en stof. Het is het beste om te werken aan een overzichtelijke niet-geleidende tafel.

2 Hoe kan ik een CCFL Vervangen

Verwijder eventuele randapparatuur uit de laptop, waaronder USB-drives

Ontkoppel alle apparaten uit de laptop

3 Verwijder het netsnoer en de batterij van de laptop.

LCD Removal

4 Hoe kan ik een CCFL Vervangen

De rubberen afdichtingen bevinden zich in de vier hoeken van het scherm bezel op dit model laptop.

Zoek en verwijder de rubberen afdichtingen dat de montage schroeven rond het scherm van de laptop te beschermen. Deze zijn meestal rond en 3/16 van een inch in diameter. Ze kunnen tussen de 4 en 8 in aantal en zal op het gezicht rand rond het scherm of op de zijkant van het scherm. De afdichtingen moeten worden verwijderd met de hand of gebruik eventueel niet een kleine platte schroevendraaier voorzichtig om de ring te krabben. Verwijder de kruiskopschroeven die eerder werden verborgen en houd ze gescheiden voor een gemakkelijke montage.

5 Hoe kan ik een CCFL Vervangen

Een platte schroevendraaier kan worden gebruikt om te helpen scheiden van de bezel.

Maak de voorplaat bezel van de laptop, voorzichtig met je vingers om langzaam te werken rond het gezicht, ontgrendelen de plastic vangsten die de voorplaat op zijn plaats houden. Indien nodig kunt u een kleine platte schroevendraaier kunt gebruiken om de scheiding van de ring begon te krijgen, maar wees voorzichtig geen krassen of schade aan het LCD-paneel.

6 Zoek en verwijder de 2-4 LCD-paneel kader Phillips schroeven. Deze schroeven worden met het metalen frame dat de LCD in het geval van de laptop is aangebracht.

7 Plaats een pluisvrije doek op het toetsenbord van de laptop en trek het LCD-scherm geheel naar voren, het instellen van het gezicht naar beneden op de doek. Koppel het LCD-scherm van de video-adapter lint kabel, een platte, brede connector leidt tot het moederbord. Trek vervolgens de stekker aansluiting van de CCFL naar de omvormer printplaat, een twee-dirigent witte stekker met een kleine vangst aan het. Til de vangst met de hand en schuif de connector uit elkaar.

8 Zoek en verwijder de schroeven waarmee het LCD-paneel aan de montage frame. Verwijder het LCD-scherm van de laptop.

LCD Demontage

9 Zoek schroeven die de omvormer printplaat om het LCD-assemblage en te verwijderen. Scheid de omvormer printplaat en let niet te buigen of beschadiging van de raad van bestuur.

10 Volg de draden van de plug die eerder liep naar de omvormer printplaat. Deze draden leiden naar de reflector huisvesting van de CCFL. Verwijder plakband of folie gebruikt om CCFL reflector huisvesting in zijn plaats te houden door het afpellen het omhoog langzaam met de hand. (Indien nodig kan een single-edge scheermes helpen bij dit proces.) Reserve tape of folie voor herbouw. Verwijder reflector huisvesting en CCFL in een stuk.

11 Hoe kan ik een CCFL Vervangen

Een soldeerbout moet de-soldeer de aansluitingen op de oude CCFL.

Aparte CCFL en bedrading van reflector huisvesting, wijzend op welke manier de CCFL past in de reflector behuizing. Schuif de rubber CCFL eindkappen van de kabels aan de soldeerverbinding op de uiteinden van de CCFL bloot. De-soldeer deze verbindingen met behulp van een soldeerbout.

12 Hoe kan ik een CCFL Vervangen

Met de juiste hars kern soldeer essentieel zure kern soldeer corrosie kunnen veroorzaken.

Bereid draadeinden en nieuwe CCFL voor het solderen. Soldeer de juiste draden aan de uiteinden van de nieuwe CCFL en schuif de rubber doppen op de nieuw soldeerverbindingen.

hermontage

13 Monteer de onderdelen LCD-paneel in omgekeerde volgorde waarin ze werden uit elkaar gehaald en zorg ervoor dat vuil en vuil te verwijderen met perslucht.

14 Plaats het LCD-scherm in de vergadering frame en bevestig met originele schroeven.

15 Steek de stekker in omvormer en video lint kabel. Bevestig het LCD-scherm montage aan de laptop lichaam met originele schroeven.

16 Snap versiering bezel op zijn plaats en schroeven vervangen. Vervang de rubberen afdichtingen op schroeven.

Hints

  • Gebruik een digitale camera aan de hand foto's te nemen tijdens het gebruik van de laptop uit elkaar. Dit zal helpen bij een vlotte montage.
  • Houd onderdelen, zoals schroeven, gescheiden en aantekeningen te maken over waar ze gaan langs de weg.
  • Behandel de inwendige onderdelen zeer zorgvuldig als vervangende onderdelen kan kostbaar zijn.
  • Zorg ervoor dat u schone handen hebben en ontlaad statische elektriciteit voordat u begint met het werk. Dit moet voorkomen dat schade aan de laptops interne onderdelen.