Wat doet een NAP-client doen?

Wat doet een NAP-client doen?


Network Access Protection-technologie van Microsoft - een functie van Windows Server 2008, Windows Vista en Windows XP Service Pack 3 - kunnen beheerders computers die verbinding maken met het netwerk te valideren en het verlenen van de nodige toegang tot updates voor netwerkcomputers, helpen houden computer "gezondheid" actueel. NAP-client componenten werken met NAP-servers om de algehele integriteit van het netwerk te handhaven.

Basic Verantwoordelijkheden

NAP-client componenten verzamelen gezondheidstoestand updates - bekend als "statements" - van client-computers, de computers die toegang tot het netwerk. Client componenten relais deze informatie kan de server component van de NAP-systeem, bekend als het gezondheidsbeleid server. Het gezondheidsbeleid server op zijn beurt valideert de gezondheid van de client-computer en vervolgens bepaalt welk netwerk middelen beschikbaar zijn om de client computer. Dit proces helpt een optimale staat van gezondheid te behouden voor alle client-computers op het netwerk door het bevorderen van de toegang tot essentiƫle updates.

Algemene taken

Op een gegeven dag, een NAP-client component tegenkomt tal van scenario's met betrekking tot de gezondheid van de computers in een netwerk. Bijvoorbeeld, NAP-clients herkennen wanneer firewalls naar beneden gaan. In reactie daarop heeft de NAP-client component stuurt meldingen aan de getroffen client computers die niet meer voldoen aan gezondheidseisen netwerk. Om de gezondheid van 802.1x netwerkverbindingen en virtual private networks af te dwingen, NAP-clients voortdurend authenticiteit van de verbindingen naar de bron te controleren.

NAP Enforcement Clients

Een ander onderdeel van het NAP-systemen, NAP Enforcement Clients relais gezondheid computer statussen om handhavingspunten NAP. NAP handhavingspunten, die computers of andere netwerkapparaten zijn, evalueren deze staat van gezondheid en op zijn beurt bepaalt het niveau van de toegang tot de computer. Handhaving clients beperken de toegang tot het netwerk van "ongezonde" computers. Deze handelingen dient om de gezondheid van andere computers in het netwerk te beschermen door toegang tot malware.

NAP Client Configuration Console

De NAP-client configuratie console helpt netwerk administraties aan te passen gebruikersinterface instellingen voor NAP enforcement klanten. Deze consoles kunnen inschakelen en klanten uit te schakelen en te bepalen welke servers client componenten communiceren. Daarnaast NAP Client Configuration Consoles configureren tekst en grafische opties voor NAP user interfaces op client-computers en import en export NAP-client-instellingen via XML configuratiebestanden.