Hoe kan ik een AMD Turion 64 Mobile vervangen door een AMD Athlon 64x2

Hoe kan ik een AMD Turion 64 Mobile vervangen door een AMD Athlon 64x2


De AMD Athlon 64x2 processor lijn biedt een belangrijke impuls van de snelheid ten opzichte van computers met de AMD Turion 64 Mobile processor, meer dan een verdubbeling van de hoeveelheid rekenkracht beschikbaar voor games en applicaties. De processor upgrade vereist dat het moederbord te vervangen. De Turion 64 Mobile processor installeert alleen in een Socket 754 moederbord en de Athlon 64x2 vereist een Socket AM2 moederbord.

instructies

Verwijder het moederbord

1 Voer een back-up van alle belangrijke bestanden en vervolgens de macht van de computer uit en trek de stekker los van de achterkant van het toestel.

2 Open de kast en trek de stroomkabels van het moederbord. Koppel het voorpaneel leidt van het moederbord.

3 Verwijder de videokaart, indien aanwezig, en andere uitbreidingskaarten uit het moederbord door verwijdering van de enkelvoudige schroef ze op hun plaats en trekken ze recht omhoog uit de houder.

4 Koppel de datakabels en ventilator stroomkabels van het moederbord.

5 Verwijder alle van de schroeven die het moederbord op zijn plaats. Til de rand van het moederbord die het dichtst bij de voorkant van de computer iets op en trek het moederbord uit de buurt van het achterpaneel om het te verwijderen.

Het installeren van de nieuwe moederbord en CPU

6 Til de CPU vergrendeling hefboom om de verticale positie en steek de CPU in het stopcontact. Lijn Pin 1 op de CPU met Pin 1 op de socket, zoals aangegeven op elke door een kleine driehoekige markering op een hoek. Laat de vergrendeling mechanisme om de CPU vast te zetten.

7 Breng een kleine hoeveelheid thermische koellichaam verbinding naar de top van de CPU als de meegeleverde koellichaam niet al enige verbinding op. Bevestig het koelelement en de ventilator op de CPU door het indrukken van het koellichaam op de CPU en het bevestigen van het vaste uiteinde van de metalen klem om het plastic lipje op de CPU-socket, en vervolgens het bevestigen van de beweegbare einde van de metalen klem op de plastic lipje aan de andere kant van de CPU-socket. Sluit de CPU fan voedingskabel naar de locatie op het moederbord gemarkeerd met "CPU FAN" of het equivalent.

8 Verwijder de RAM van de oude moederbord door naar buiten te drukken op de plastic klemmetjes totdat het RAM-modules licht stijgen uit de stopcontacten, en trek op de module van beide zijden om het recht uit het stopcontact te verwijderen. Installeer het RAM-geheugen op het nieuwe moederbord door het gelijktrekken van de kleine sleutel inkeping in de modules met de tab-toets in de bussen en op de RAM recht naar beneden in het stopcontact. Solliciteer gelijkmatige druk op beide uiteinden van de module, totdat de plastic klemmetjes hoorbaar vastklikken.

9 Vervang het achterpaneel voorplaat met de nieuwe plaat met de nieuwe moederbord geleverd. Lijn het moederbord met de zaak naar het moederbord schroef afstandhouders te passen en ervoor te zorgen dat er precies een standoff voor elk gat in het moederbord en geen extra's. Vervang of herschikken als dat nodig is.

10 Schuif het achterpaneel poorten van het moederbord voorzichtig in het achterpaneel voorplaat dat evenwel niet tot een van de kleine aarding lipjes buigen over de voorplaat. Verlaag het moederbord op de uitsteeksels en steek een schroef in elk gat. Draai genoeg om de schroeven aanwezig, maar niet genoeg om het moederbord beschadigen houden.

11 Sluit de stroomvoorziening hoofdkabel op het moederbord. Bevestig extra power connectors op het moederbord, zoals vereist door het moederbord handleiding of de website van de moederbord fabrikant.

12 Sluit de datakabels uit de stations en elke fan stroomaansluitingen die werden vastgemaakt aan de oude moederbord. Sluit het voorpaneel leidt tot het moederbord.

13 Installeer de videokaart en alle andere uitbreidingskaarten als nodig is door te schuiven ze rechtstreeks in het stopcontact en ze aan de zaak met een enkele schroef. Bundel alle losse kabels met nylon kabelbinders voorzichtig om hen niet te scherpen genoeg om de isolatie te beschadigen.

Hints

  • De AMD Turion 64 mobiele processor past alleen in Socket 754 moederborden, terwijl de AMD Athlon 64x2 vereist een AM2 socket. Dit vereist een moederbord wijziging van de processor te upgraden. Bij het winkelen voor een processor look voor een retail boxed versie die een langere garantie draagt ​​en heeft een goedgekeurd gootsteen hitte en ventilator opgenomen voor bijna dezelfde prijs als de OEM-versies.
  • Behandel de CPU met zorg gebogen pinnen, die blijvende schade kan veroorzaken en vervalt de garantie te voorkomen. Moederborden en CPU's zijn statisch gevoelig en kan vernietigd worden met een kleine elektrostatische ontladingen dus altijd hechten een antistatische polsband alvorens werkzaamheden aan de binnenkant van een computer. Gegevens verloren kunnen gaan bij het upgraden van een computer, zodat altijd een back-up bestanden eerst.