Hoe de GIMP Picture Editor gebruiken

Hoe de GIMP Picture Editor gebruiken


Door te begrijpen hoe de Gimp foto-editor te gebruiken, kunt u het beste in mensen - of op zijn minst in hun uiterlijke verschijning. Gimp's tools voor het bewerken van foto's, zoals een schuifknop voor het verbeteren van contrast en een filter voor het corrigeren van het rode-ogen-effect wordt veroorzaakt door flits van een camera. Een andere handige foto editing tool is de "Rotation" commando, die je toelaat om te compenseren voor de kanteling in uw foto's. Als je leert hoe je foto's te bewerken met Gimp, kunt u andere soorten projecten, zoals het maken van digitale schilderijen of logo's te verkennen.

instructies

Enhance Contrast

1 Klik op commando "Open" het "File" menu's, en vervolgens regelt de "Open" dialoogvenster om te navigeren naar een foto waarvan het contrast of de helderheid die u wilt aanpassen. Dubbelklik op het bestand om het te openen.

2 Klik op het bevel van de menu "Color" de "Helderheid en contrast". Gimp zal een dialoogvenster met sliders weer te geven voor de helderheid en het contrast van uw foto aanpassen.

3 Sleep de "Contrast" schuifknop naar rechts om de lichtere delen van uw foto nog lichter en de donkere partijen nog donkerder te maken. Sleep naar links om het verschil tussen lichte en donkere delen van het beeld te verminderen.

4 Sleep de "Helderheid" schuif naar rechts om het algemene beeld lichter te maken, en sleep de schuifregelaar naar links om het algemene beeld donkerder te maken.

5 Klik op "OK" om het contrast en de helderheid instellingen in uw afbeelding af te ronden.

Fix Tilt

6 Klik op bevel van de "File" menu "Open".

7 Navigeer naar en dubbelklik op een foto met een afbeelding waarvan de oriëntatie die u wilt repareren. Bijvoorbeeld, laad een foto van een strand foto waarvan de horizon is niet helemaal horizontaal.

8 Klik op het bevel van de menu "Beeld" van de "Show grid" om een ​​netwerk van horizontale en verticale lijnen weer te geven. U kunt deze lijnen gebruiken om te beoordelen of uw beeldlijnen zijn recht.

9 Klik op de knop op de tool box waarvan het icoon wordt een gedraaide rechthoek en sleep op de foto om het te draaien. Stop slepen als de verticale elementen in het beeld parallel met verticale lijnen van het net of wanneer horizontale elementen van het beeld parallel aan de horizontale lijnen van het net. Voor het strand foto voorbeeld, sleept totdat de horizon lijn parallel aan de horizontale lijnen van het net.

10 Klik op "OK" om de rotatie af te ronden.

Rood oog

11 Lading in Gimp een foto met rode ogen die u wilt op te lossen door te klikken op de opdracht "File" menu "Open".

12 Klik op de knop in de gereedschapskist met een gestippelde rechthoek om zijn icoon om het "Rechthoekige selectie" gereedschap te selecteren.

13 Klik op de foto in de buurt van de rode ogen, en sleep vervolgens een selectie regio die beide ogen omvat. Laat de muisknop.

14 Klik op 'Verbeteren' submenu de "Filter" menu en klik op het commando "Rode ogen".

15 Klik op de knop "OK" in het dialoogvenster dat verschijnt om de rode ogen uit uw foto te verwijderen.