Hoe om verwijderde bestanden herstellen na een Windows XP installeren

Hoe om verwijderde bestanden herstellen na een Windows XP installeren


Soms is het nodig om Windows XP op een harde schijf die al Windows XP of een ander besturingssysteem geïnstalleerd. Zodra een nieuw exemplaar van Windows XP is geïnstalleerd, maar de bestanden op de schijf zijn verwijderd kunnen worden en niet meer toegankelijk. Als u toegang tot bestanden die zijn verwijderd nodig hebt, moet u een aantal speciale procedures en file recovery software, zoals Recuva, DiskDigger of Glary Undelete inroepen.

instructies

Recuva

1 Download en installeer Recuva file recovery software op de computer waarop Windows XP zojuist geïnstalleerde (zie referenties).

2 Klik op "Start", "Alle programma's" op het pictogram Recuva groep en vervolgens op "Recuva" om het herstelproces te starten.

3 Klik op "Next" in het venster Recuva Wizard dat wordt geopend.

4 Klik op een radioknop om het bestandstype dat u wilt herstellen selecteren, of klik op de "Andere" knop als je & # 039; re zeker bent van het type bestand of u alle bestandstypes te selecteren. Klik op de knop "Volgende".

5 Klik op een radioknop om het bestand locatie te selecteren. Sinds Windows XP is dan reeds bestaande bestanden zijn geïnstalleerd, klikt u op de "Naar een specifieke locatie" knop en typ de stationsletter van de partitie waarop Windows XP is geïnstalleerd.

6 Klik op de knop "Volgende", de "Enable Deep Scan" inschakelen en vervolgens op de knop "Start". Recuva zal beginnen met het doorzoeken van de partitie voor de opgegeven bestanden.

7 Kijk door de lijst met bestanden Recuva vindt en klik op het selectievakje naast elk bestand dat u wilt herstellen. Klik op de knop "Recover" aan de onderkant van het venster.

8 Klik op een bestemming rijden anders dan het station waarin het bestand zich bevindt en klik op de "Make a New Folder" knop. In het tekstvak onder de nieuwe map, typ een naam voor de nieuwe map en druk op "Enter." Recuva zal dan de geselecteerde bestanden op te slaan naar de nieuwe map locatie.

DiskDigger

9 Download en installeer de DiskDigger file recovery software op de computer waarop Windows XP zojuist geïnstalleerde (zie referenties).

10 Dubbelklik op de map DiskDigger, vervolgens dubbelklikken op het programma-icoon DiskDigger om het herstel te starten.

11 Klik op een schijf pictogram in het venster dat verschijnt en klik vervolgens op de knop "Volgende".

12 Klik op de standaardinstelling "Scan het bestandssysteem voor verwijderde bestanden (diep graven)" knop en selecteer een partitie te scannen. Klik op de knop "Volgende".

13 Houd de toets "Ctrl", terwijl een keer klikken op elk bestand in de lijst die u wilt herstellen, klik dan op de "Selected File Restore (s)" knop.

14 Klik om de doelmap waar de herstelde bestanden worden opgeslagen te selecteren en klik op de knop "OK" om de bestanden op te slaan.

Glary Undelete

15 Download en installeer de Glary Undelete bestand herstel software op de computer waarop Windows XP is net geïnstalleerd (zie referenties).

16 Klik op "Start" en het programma groep pictogram Glary Undelete de Glary Undelete software te starten.

17 Selecteer de schijf waarop u wilt zoeken in het vak drop-down aan de bovenkant van de software venster Glary Undelete, klik vervolgens op de ellips aan de rechterkant van de drop-down box naar een map waarin moet worden gezocht te selecteren.

18 Typ de naam van een bestand dat u wilt herstellen in het zoekvak aan de bovenkant van de software venster Glary Undelete en klik op de knop 'Zoeken'. Glary Undelete zal beginnen zoeken naar de opgegeven bestandsnaam.

19 Klik op het vakje naast elk bestand gevonden dat u wilt herstellen en klik op de knop "Restore". Selecteer een map waarin u het bestand wilt opslaan en klik op de knop "OK". Als een bericht over het herstellen tot hetzelfde station wordt weergegeven, klikt u op "OK" en het bestand zal worden hersteld naar de geselecteerde map.

Hints

  • Om de kans op herstel, draaien bestand herstel zo spoedig mogelijk na de installatie van Windows XP te verhogen.
  • File Recovery kan wel of niet de benodigde bestanden te vinden. De bestanden kunnen zijn overschreven dan het vermogen van de file recovery nut om ze te vinden.