Wat is een fysieke schijf?

Wat is een fysieke schijf?


Een fysieke schijf is de daadwerkelijke hardware die gegevens en informatie opslaat. Bijna alle computers worden geleverd met een soort van fysieke schijf geïnstalleerd op hen.

Identificatie

Elke vorm van harde schijf in een computer is een fysieke schijf. Bovendien, elke externe media, zoals een externe harde schijf, USB-stick, diskette of cd-rom is ook een fysieke schijf, net als elke vorm van opslagmedia voor computers.

Functie

Een fysieke schijf is wat een computer slaat bijna al haar informatie over. De meeste moderne computers hebben fysieke schijfeenheden daarin geïnstalleerd, meestal in de vorm van een magneetkop harde schijf of een flash-solid state harde schijf. Oudere computers hield al hun informatie van diskettes of andere externe fysieke schijven.

logische Drives

Een fysieke schijfeenheid in tegenstelling tot een logische schijfeenheid, die alleen op het gebied van programmering bestaat. Terwijl een fysieke schijf is een echte, fysieke eenheid een persoon kan zien, een logische schijf is een partitie binnen een fysieke schijf. Een voorbeeld van een logische schijf zou een harde schijf met partities zijn. Hoewel de computer ziet dat station als meerdere stations, is het nog maar een fysieke schijf met meerdere logische stations binnenkant van het.