Over Ethernet Cards

Over Ethernet Cards


Ethernet-kaarten zijn een noodzakelijk onderdeel van thuisnetwerken en zijn vereist voor breedband internet. Netwerkcomputers kunnen bronnen delen, inclusief bestanden en de aangesloten apparaten zoals printers en externe harde schijven. Met de opkomst van high-speed internet, bijna alle computers zijn voorzien van een ingebouwde Ethernet-interface. Echter, Ethernet-kaarten zijn nog steeds nuttig om draadloos of sneller lokale netwerk toe te voegen.

Functie

Ethernet netwerken te verbinden meerdere computers en andere apparaten, zoals printers, met elkaar verbonden via een hub of switch. Een Ethernet-kaart biedt een interface tussen een computer en een Ethernet-netwerk. Meestal wordt een kabel van de haven op de Ethernet-kaart op een poort op de switch of hub. Sommige computers hebben meerdere Ethernet-kaarten om toegang tot meerdere netwerken, hoewel dit ongewoon in thuisgebruik.

types

Ethernet-kaarten kunnen intern of extern zijn. Interne kaarten worden ingebracht in sleuven van de computer & # 039; s moederbord, terwijl externe kaarten meestal aangesloten via USB (Universal Serial Bus). Externe en interne kaarten zijn beide in staat om via de kabel of draadloos, hoewel beide interfaces zijn zelden beschikbaar op dezelfde kaart. Ethernet-kaarten ook variƫren door de snelheid; de meest gebruikte snelheden zijn 100 megabit en 1 gigabit voor bedrade kaarten, en 11 en 54 megabit voor draadloze kaarten.

overwegingen

Ethernet netwerken zijn beperkt tot de snelheid van de langzaamste deelnemer, zodat bij aanbrenging van een kaart te zorgen dat & # 039; s beoordelingscijfer dezelfde snelheid als andere kaarten in het netwerk. Bovendien kan een interne Ethernet-kaart of een PCI of PCI Express-interface aan te sluiten op de computer & # 039; s moederbord. Zorg ervoor dat uw computer beschikt over een beschikbaar slot van het juiste type, zoals een PCI-kaart kan niet gaan in een PCI Express-slot of vice versa.

Geschiedenis

Modern Ethernet werd ontwikkeld in het midden van de jaren 1980. Eerder systemen gebruikt een coaxiale kabel die is aangesloten op elke computer; de moderne versie maakt gebruik van een kabel die eruit ziet als een vergrote telefoonsnoer en bevat meerdere paren van draden in de kabel schild. De Ethernet-norm is een aantal keer sinds het werd geratificeerd herzien, het veranderen van een eerste 3 megabits per seconde tot een mogelijke 10 gigabits per seconde vandaag - 3300 keer sneller dan de originele data rate. Als een open standaard voor lokale netwerken, Ethernet bedroeg de computer domineren.

Betekenis

Ethernet is de meest voorkomende computernetwerken standaard in gebruik. Bijna alle thuisnetwerken, evenals de meeste bedrijfsnetwerken, gebruiken Ethernet voor lokale netwerken. Met de komst van high speed versies biedt datasnelheden tot 10 gigabit per seconde, Ethernet is zelfs te groeien in gespecialiseerde high-performance networking-toepassingen.