Hoe Input Chinese Into Ubuntu 9.10

Hoe Input Chinese Into Ubuntu 9.10


Een QWERTY-toetsenbord is alles wat nodig is om de Chinese typen met Ubuntu 9.10. Net als Windows en Mac-besturingssystemen, Ubuntu biedt ondersteuning voor de Chinese taalaanbod. Ubuntu 9.10 gebruikt Ibus --- Intelligent Input Bus --- als kader voor de ondersteuning van meerdere talen. Dit markeert een vertrek van eerdere versies van Ubuntu, die SCIM gebruikt als een invoermethode platform. Versie 9.10 van Ubuntu verschilt van zowel oudere als nieuwere versies van het besturingssysteem. Als zodanig is de werkwijze voor het instellen van Chinese taalondersteuning verschilt.

instructies

1 Nadat u verbinding met het internet, klikt u op het menu "Systeem" op de werkbalk van uw computer; selecteer "Administration" en vervolgens "Language Support."

2 Selecteer het pictogram "Install / verwijderen Talen" in de "Taal" dialoogvenster. Zorg ervoor dat de "Keyboard input methode systeem" drop-down menu is ingesteld op "ibus." Selecteer Vereenvoudigd en Traditioneel Chinees, of beide, en klik op "Wijzigingen toepassen."

3 Meld u af of uw computer opnieuw opstarten om invoermethode veranderingen door te voeren.

4 Klik met de rechtermuisknop op het pictogram toetsenbord op de taakbalk van uw computer. Selecteer 'Voorkeuren'.

5 Selecteer het tabblad "Input Method" in de "IBus Voorkeuren" dialoogvenster. Klik op de "Selecteer een invoermethode" drop-down menu, selecteer een Chinese input optie, zoals "Bopomofo" of "PinYin," en klik op 'toevoegen. "

6 Typ "ALT + SHIFT_L" om te schakelen tussen Engels en Chinees taalaanbod.

Hints

  • Kies een Chinese invoermethode bekend voorkomen. Als je Chinees te leren met behulp van de Hanyu Pinyin romanisering systeem, kies "PinYin" als de invoermethode. Als je gewend bent om Traditionele Chinese karakters, kies een invoermethode zoals "Bopomofo." Pinyin ingang biedt geen ondersteuning voor traditionele Chinese karakters.