Theorie van draadloze communicatie met ingesloten Systems

Theorie van draadloze communicatie met ingesloten Systems


Draadloze apparaten en embedded systemen hebben een aantal gemeenschappelijke eisen, beperkingen en eigenschappen. Een embedded systeem is een software, firmware en hardware combinatie ingebouwd in een apparaat of apparaat. Het maakt het apparaat slim en autonoom of zelfvoorzienend. Een draadloos apparaat draait op een combinatie van microprocessor besturingssysteem en applicatiesoftware die het mogelijk maakt te communiceren met een netwerk of een ander apparaat via elektromagnetische golven. Als u een schema voor het gebruik van ingebedde draadloze worden voortbewogen, de twee kruisen over een groot gebied. De niet-gemeenschappelijke ruimte van de geïntegreerde set niet over de beperkingen en mogelijkheden in de gemeenschappelijke ruimte van de set.

Een Embedded Wireless Application

Een geïntegreerde draadloze applicatie draait gewoonlijk op een kleine draagbare apparaat dat een microprocessor met beperkte snelheid, weinig geheugen en weinig of geen harde schijf. De meest voorkomende toepassing is een mobiele telefoon die contactgegevens houdt in het geheugen. Omdat compact binnen een apparaat vereist autonomie. U kunt geen toegang krijgen tot een grote onderneming netwerk en applicaties en resources lokaal laden. Het systeem is praktisch ingebouwd. Zowel embedded en draadloze systemen vereisen real-time performance. Enkele voorbeelden van draadloze embedded toepassingen zijn personal digital assistants, pagers, draadloze muizen, draadloze toetsenborden, draadloze laser printers en draadloze barcodescanners. Bluetoothtechnologie voldoet aan de vereisten van een aantal van deze apparaten.

Target Microprocessor

Zowel draadloze en embedded applicaties moeten hun software in de richting van specifieke boards of microprocessors, zoals Intel, PowerPC, ARM, HP en MIPS richten. Firmware is low-level code die wordt uitgevoerd op het ruwe processor. Deze firmware is CPU specifiek. Software draait op de firmware en relatief onafhankelijk van de onderliggende hardware.

Besturingssystemen en software

Voorbeelden van embedded besturingssystemen zijn Wind River VxWorks, Microsoft Windows Embedded XP en Microsoft Windows CE. Voorbeelden van een draadloos systeem zijn PalmOS voor PDA's, Nokia's Symbian OS, Microsoft Windows Mobile en Microsoft Windows CE. Merk op hoe Windows CE zowel embedded en compact, die dient als potentiële keuze voor een lichte, draagbare, draadloze embedded en real-time systeem. VxWorks en andere embedded real-time operating systemen hebben draadloze beveiliging en webservice functies in hun middleware lagen.

kenmerken

Samenvattend de gecombineerde kenmerken van embedded real-time draadloze systemen, ze vereisen een CPU met een lagere snelheid draait op een besturingssysteem waarvan de kernel neemt weinig geheugen wanneer geladen. Het OS implementeert draadloze protocollen bij data-link, netwerk, transport, sessie en applicatie lagen, die een aanvraag ontwikkelomgeving gebouwd in een beperkte configuratie van het apparaat ondersteunt. Een dergelijk systeem is autonoom en communiceert met een groot aantal apparaten op elke laag van communicatie.