Skype is opgenomen?

Toen de Guardian in de zomer van 2013 dat de National Security Agency was het bijhouden van logboeken van telefoongesprekken en had backdoors in de meeste populaire websites en online services geopenbaard, werden de mensen terecht ongerust. Al jaren, bedrijven als Skype had gehandhaafd die informatie van hun gebruikers privé was; Nu, dat is duidelijk niet helemaal waar. Of gesprekken worden opgenomen of niet is nog steeds ter discussie, maar uw privacy is niet waard is wat het ooit was.

Skype Privacy Policy

Om eerlijk te zijn Skype, privacy beleid van de onderneming merkt duidelijk dat sommige van uw interactie met anderen via de software op de plaat wordt gehouden. Skype's privacybeleid stelt dat "instant messaging (IM), voicemail en video-inhoud van de boodschap" kan door Skype worden bewaard tussen de 30 en 90 dagen. Het privacybeleid gaat verder uit te leggen dat deze gegevens worden bewaard om Skype synchroniseren inhoud op verschillende platforms te helpen - als je Skype te gebruiken op verschillende computers of via Outlook.com of op een smartphone of tablet computer. Het bedrijf stelt dat het zal "passende technische en veiligheidsmaatregelen" om uw gegevens te beschermen. Al dan niet al uw voice-over-IP-gesprekken worden geregistreerd is niet bekend.

passende maatregelen

Skype's privacybeleid schetst "passende maatregelen" voor de toegang tot de inhoud van uw berichten. De enige mensen die toegang hebben tot die informatie zijn geautoriseerde medewerkers. Zegt Skype: "Uw persoonlijke en verkeersgegevens kan alleen worden geopend door bevoegde medewerkers van Microsoft of haar gelieerde ondernemingen, dochterondernemingen of dienstverleners die behoefte hebben aan toegang tot deze gegevens hebben om te kunnen hun gegeven taken te vervullen." Revelations door Amerikaanse klokkenluider Edward Snowden ter discussie te stellen die een "erkende werknemer" zou kunnen zijn.

encryptiemethoden

Skype's encryptie-methoden en het gebruik van een peer-to-peer-infrastructuur om gesprekken te verzamelen maakte het vrijwel onneembare aan iemand anders dan de deelnemers van de gesprekken. Volgens de Slate, de politie in Duitsland een klacht ingediend bij Skype in 2007, omdat ze niet konden afluisteren Skype gesprekken. Maar in 2011, toen Microsoft Skype kocht, de infrastructuur veranderd; noch Microsoft noch Skype zou reageren, maar tech journalisten vermoeden dat de wijziging Skype meer toegankelijk voor wetshandhavingsinstanties. De opgenomen data die voorheen onbereikbaar was, was geopend voor onderzoek geworden.

Bevestiging

In juni 2013, de Amerikaanse oud-security contractor Edward Snowden onthulde top-secret documenten die een National Security Agency programma genaamd Prism uitgelegd. Prism kan toegang krijgen tot gecodeerde informatie via social media sites en software zoals Skype door het afdwingen van de naleving van de bedrijven in de naam van de nationale veiligheid. Onder de openbaringen van Snowden: dat Microsoft kon luisteren in op audio of video gesprekken via Skype. Uw gesprekken worden opgenomen.