Hoe kan ik de harde schijf wijzigen op een Dell XPS M1210

De Dell XPS M1210 is een laptop computer die is uitgerust met een Intel Core 2 Duo, Intel Celeron M of Intel Pentium M-processor. Andere kenmerken zijn maximaal 4 GB SODIMM DDR-2 geheugen, vier USB 2.0-poorten, en een 12,1-inch WXGA display. Het basismodel wordt geleverd met een 60 GB, 5400 RPM harde schijf geïnstalleerd; De vormgeving van de laptop is zodanig dat het vervangen van de harde schijf met een grotere capaciteit of betere prestaties niet uitgebreid demontage vereist.

instructies

1 Blader door de inhoud van de geïnstalleerde harde schijf en te bepalen welke documenten, indien van toepassing, u wenst over te dragen aan het nieuwe station. Kopieer de geselecteerde documenten op een externe harde schijf of verbranden ze op een lege CD-R. Eender welke schijf momenteel is geïnstalleerd in het optische station en zet de computer uit.

2 Sluit het beeldscherm en haal eventuele snoeren of kabels aangesloten op verschillende poorten van de laptop. Draai de computer om en vind de batterij module, gelegen aan de achterkant van de basis van de laptop. Schuif de nabijgelegen vergrendeling en verwijder de batterij module uit de laptop. Open het beeldscherm en druk op de aan-uitknop. Sluit het beeldscherm.

3 Draai de laptop over en draai totdat de voorkant naar u toe. Onderzoek de buurt rechterbenedenhoek en zoek de geïnstalleerde harde schijf module. Gebruik de kruiskopschroevendraaier om de vier schroeven waarmee de module op zijn plaats te verwijderen. Schuif de module uit de basis van de laptop.

4 Uit elkaar te zetten het gedeelte van de behuizing op het achtereinde van de vaste schijf module. Trek de harde schijf vrij van de behuizing. Plaats de vervangende schijf in de behuizing; druk op het bovenste deel van de vaste schijf totdat de component zich volledig binnen de behuizing.

5 Schuif de vaste schijf module terug in de basis van de laptop. Gebruik de eerder verwijderde schroeven om de module weer vast te zetten. Plaats de batterij-module en de terugkeer van de laptop naar zijn rechtop. Sluit alle eerder ontkoppeld snoeren en kabels en open het beeldscherm.

6 Druk op de knop en plaats de installatie schijven voor uw besturingssysteem. Volg de instructies op het scherm. Gebruik de toepassing schijven om eventuele benodigde applicaties opnieuw te installeren. Transfer over de documenten die u hebt opgeslagen op een externe harde schijf of een lege cd-r.

Hints

  • Als de oude harde schijf is nog steeds functioneel, op te slaan in dezelfde anti-statische container gebruikt door de vervangende schijf.
  • Wees voorzichtig om te voorkomen dat het slaan of het laten vallen of harde schijf, als een plotselinge effect inwendige schade kan veroorzaken.