HP Express Card Gebruikt

Nieuwe HP laptops bieden een ExpressCard-uitbreidingsslot. ExpressCard is de nieuwe technologie vervangen PCMCIA (of PC-kaart), die werd gebruikt voor een aantal jaren in bijna alle laptops. ExpressCard wordt gebruikt voor modules die ofwel de USB 2.0 of de PCI Express-standaard te gebruiken, waardoor ze zeer veelzijdig. Het installeren van een ExpressCard is een snelle en gemakkelijke taak en geen speciale kennis vereist. ExpressCard biedt veel meer flexibiliteit en betere prestaties ten opzichte van zijn voorganger. levensduur van de batterij is ook verbeterd dankzij betere power management en lagere spanningen.

extra Connectiviteit

De meeste laptops bieden tamelijk beperkte connectiviteit. Een ExpressCard slot kan worden gebruikt voor het toevoegen van extra USB of FireWire-poorten, onder andere. Adapters zodat u SATA en IDE harde schijven te bevestigen zijn ook beschikbaar.

Solid State-harde schijven

ExpressCard kan worden gebruikt voor het opnemen van speciaal ontworpen solid-state harde schijven (SSD's). Deze harde schijven zijn uitzonderlijk snel en betrouwbaar, omdat ze geen bewegende delen bevatten. ExpressCard SSD's hebben een lagere capaciteit dan conventionele SSD's, maar in een laptop waar de upgrade mogelijkheden beperkt zijn, zijn ze vaak de enige optie.

Memory Card Adapters

Hoewel de meeste nieuwere laptops voorzien van een geheugenkaart poort, deze zijn vaak beperkt. Sommige kaartlezers slechts één type kaart, zoals SD-kaarten, CompactFlash maar niet of anderen lezen. Een ExpressCard-memory-card adapter kan enkele extra aansluitmogelijkheden te bieden, waardoor uw laptop in staat om elk type digitale geheugenkaarten lezen.

Netwerken

Gigabit Ethernet-adapters zijn ook beschikbaar voor ExpressCard. Hoewel bijna alle moderne laptops voorzien reeds zowel bedraad en draadloos internet connectiviteit, een upgrade als deze betere prestaties en grotere betrouwbaarheid kan bieden. Het is ook een goedkope manier van de vaststelling van een laptop met een beschadigde adapter.

PCI-Express-Expansion

Met behulp van een PCI-Express uitbreiding ExpressCard kunt u veel PCI-Express-kaarten ontworpen voor desktops met uw laptop computer te gebruiken. Deze uitbreiding units bieden een adapter en een behuizing voor de PCI-Express-kaart. Ze bieden ook hun eigen stroomkabels, omdat een laptop zal normaal gesproken niet genoeg vermogen beschikbaar om dergelijke kaarten draaien. Dit type verbinding kan ook worden gebruikt voor aansluiting van een desktop videokaart een laptop voor sterk verbeterde prestaties in gaming.

TV-tuners

TV-tuner-kaarten zijn beschikbaar voor ExpressCard sleuven in laptops. Hiermee kunt u digitale tv op uw computer, compleet met een afstandsbediening te kijken.