Het doel van een Spam Filter

Het doel van een Spam Filter


Volgens Microsoft is het doel van een spamfilter is "om een ​​bericht te evalueren en stellen de spam vertrouwen niveau (SCL) waarde op de boodschap." Van daaruit kan de e-mailserver erachter te komen of om een ​​boodschap door te laten naar de inbox van de gebruiker - of te gooien in de ongewenste e-mail folder. Terwijl spamfiltering is een steeds betere kunst, het is nog steeds niet perfect; omdat dit, moeten de gebruikers waakzaam blijven en controleer de werkelijke waarde van hun ongewenste e-mail.

Functie

Een spamfilter meest fundamentele doel is om automatisch onkruid uit trash e-mail correspondentie. Want het is tijdrovend en vervelend om handmatig sorteren door een inbox vol met zowel spam en geldige correspondentie, e-maildiensten gebruiken geautomatiseerde software om het werk te doen in plaats. Met het gebruik van deze programma's hebben drukke e-mailgebruikers niet te maken hebben met vervelende verkoop aanbiedingen, oplichting en potentieel gevaarlijke malware.

Grootte

De spam-probleem is enorm, met toonaangevende bedrijven vangen en verwijderen van massa's ongewenste e-mail. Internet security website Cookie Central zegt: "AOL is gegaan op de plaat en zei dat ze filteren ongeveer 2 miljard berichten per dag ... en MSN is gegaan op platen [sic] zeggen dat het 2,4 miljard berichten per dag met hen." Een goede spamfilter vangt de meeste van deze inbox inbraken.

types

Er zijn verschillende soorten spam filters gebruikt op het internet vandaag. De bekendste worden gebruikt door emailservers individuele postbussen, en kunnen worden aangepast aan de wensen van de eindgebruiker te passen. Een andere vorm van spam filter wordt gebruikt op plaatsen waar sprake is van interactie van de gebruiker, zoals een blog of een community forum. De Wordpress blogging platform, bijvoorbeeld, maakt gebruik van een spamfilter genaamd Akismet dat de blog eigenaar kan "leren", honen de software te vangen of berichten vrij te geven op basis van bepaalde criteria.

misvattingen

Spamfilters zijn time-spaarders, maar ze kunnen soms te ver gaan. Vaak wordt perfect geldig e meegezogen in de spam-box, waardoor de kans op verloren correspondentie. Andere tijden, kan spam filters volledig missen junk mail; spammers hebben bedacht hoe veel filters te omzeilen met behulp van business-like frasering, met behulp van duizenden IP-adressen en andere misleidende tactiek. Spamfilters zijn gemaakt met behulp van het internet een schoner ervaring, maar ze zijn niet ergens in de buurt perfect.

potentieel

Het programmeren en Internet providers geworden savvy de nadelige effecten van spam, zal filtersoftware onvermijdelijk verbetering in specificiteit en reikwijdte. Te midden van klachten van online marketing groepen en consumenten, de spam filter industrie moet nu een product dat niet wilden ruimen verkoop van e-mails of een geldig correspondentie produceren. Zoals blogs en andere communicatiemedia groeien in omvang, moet spamfilters te verbeteren te halen met spammers die nieuwe manieren om producten te verkopen en verdien geld van anderen lastig te zoeken.