Hoe maak je een Linksys Router gebruiken als een Netwerk Hub

Hoe maak je een Linksys Router gebruiken als een Netwerk Hub


Cisco Systems is het ontwerpen en vervaardigen netwerkapparatuur voor meer dan twee decennia. De consument divisie, Linksys, is ook zeer populair, met een zeer groot marktaandeel van de in-home netwerk, hub, router en switch markt. Het opzetten van een in-home netwerk met behulp van Linksys apparatuur is ontworpen om snel en gemakkelijk te zijn. Gelukkig, zolang je over de nodige internetverbinding en bedrading van tevoren, is het meestal.

instructies

Routerconfiguratie

1 Koppel de ADSL- of kabelmodem uit de voeding. Zorg ervoor dat alle van de controlelampjes aan de voorkant naar buiten.

2 Plaats uw Linksys router op een gunstige locatie in de buurt van uw modem. Zorg ervoor dat uw Ethernet-kabels zijn lang genoeg om de router, de modem en uw pc te bereiken.

3 Sluit de Ethernet-kabel loopt van de modem naar de "WAN" of "Internet" poort van de router. Meestal deze poort wordt gescheiden van de andere "LAN" poorten. Sluit uw belangrijkste desktop computer naar een van de "LAN" poorten.

4 Sluit de stroomtoevoer naar de modem. Wacht 2 tot 3 minuten voor de modem om in te schakelen en zorgen voor een signaal. Sluit vervolgens de voeding aan op de router. Zorg ervoor dat de controlelampjes op de voorzijde van de router branden

5 Verbind de "LAN" Ethernet-kabel aan op het netwerk (NIC) op uw pc. Laat uw besturingssysteem om de Dynamic Host Configuration Protocol (DHCP) adres, dat een minuut of twee te nemen, en de lancering van een webbrowser om uw internetverbinding te bevestigen goed te configureren.

client Configuration

6 Sluit uw bekabelde pc-clients op de router via de resterende "LAN"-poorten aan de achterzijde van de router. Afhankelijk van waar de client machines zijn, moet u wellicht een aanzienlijke lengte van de Ethernet-kabel lopen om ze te verbinden. Zorg ervoor dat de juiste indicator op NIC van uw computer en "LAN" poorten van uw router worden verlicht wanneer u deze aansluit. Start een webbrowser om uw internettoegang te controleren.

7 Start de router web-based bedieningspaneel om een ​​draadloze installatie te configureren. Open uw webbrowser en typ "192.168.1.1" in de adresbalk (zonder aanhalingstekens). Klik op de "Wireless Settings" setup pagina.

8 Typ de naam van uw netwerk in het veld "SSID", wat staat voor "Service Set Identifier" veld. Zorg ervoor dat de naam van uw netwerk is iets gemakkelijk te onthouden. Schakel draadloze beveiliging, bij voorkeur WPA2, en een wachtwoord instellen van de juiste lengte --- weer, iets wat makkelijk te onthouden. Herstart de router indien nodig.

9 De draadloze instellingen configureren van uw draadloze client machine. Op Apple computers, dit is gelegen in de controlegroep draadloze instellingen in de rechter bovenhoek van het scherm. Op Windows-computers, kunt u de controle-instellingen in het systeemvak in de rechter bovenhoek van het scherm te vinden. Dubbelklik op het juiste pictogram en volg de aanwijzingen om het draadloze netwerk te configureren. Laat de verbinding met een webbrowser om toegang tot internet te controleren vast te stellen en te lanceren.