Hoe maak je een TIF-bestand maken

Hoe maak je een TIF-bestand maken


Bestanden met de ".TIF" extensie bevatten gegevens in een grafisch formaat. Deze beeldbestanden kunnen worden bekeken door alle programma's die gemeenschappelijke grafische bestandstypen, waaronder webbrowsers, Microsoft Office-producten en foto-editors afhandelt. TIF bestanden worden ook wel aangeduid als TIFF bestanden en verlengen de kenmerken van andere grafische formaten. Een TIF-bestand kan worden gebruikt om meerdere data, zoals een fax ontvangen via het internet op te slaan. Zij kunnen ook beelden gemaakt met behulp van multilayer software-technologie, die een aantal van de meest geavanceerde beeldmanipulatie technieken aangeboden in digital imaging programma's beschikbaar maakt bevatten. Veel programma's kunnen TIF-bestanden te creëren. Het formaat is alomtegenwoordig en ondersteund door een verscheidenheid aan toepassingen.

instructies

1 Gebruik de Windows Paint-programma als je nodig hebt om een ​​eenvoudige TIF-bestand te maken zonder de installatie van extra software. Dit programma is geïnstalleerd voor gratis op alle versies van Windows. Het is verkrijgbaar bij de "Accessoires" sub-menu in het menu map "Start" "Programma's". Paint biedt elementaire beeldbewerking functies. U kunt importeren of plakken beeldgegevens van andere programma's, of maak je foto's met behulp van de vele tekenen functies. Ongeacht hoe u uw programma Paint file ontstaan, kunt u het opslaan als een TIF-bestand. Ondanks de beperkte mogelijkheden van verf, kan TIF bestanden die met het programma worden gebruikt op dezelfde wijze als TIF-bestanden van een andere toepassing. Gebruik gewoon de "Opslaan als" commando in het menu "Bestand" om het "Opslaan als type" menu. Dit menu biedt vele bestandsformaten, waaronder TIF.

2 Installeer de applicatie "GIMP" als u een krachtige en geavanceerde image design applicatie zonder de besteding van het geld op de professionele software nodig hebben. GIMP is een gratis, open-source alternatief voor andere veelgebruikte image-programma's. Het biedt de meeste van de geavanceerde functies van zijn concurrenten, maar biedt ze in een snel en eenvoudig te downloaden. GIMP kunt u beelden met behulp van vele technieken te creëren. Het biedt multilayer beeldbewerking voor de creatie van complexe graphics en speciale effecten. De interface is aanpasbaar aan uw behoeften te voldoen. Zodra u uw afbeelding hebt voltooid, GIMP kunt u exporteren in vele formaten. TIF bestandsformaat is een van de grafische bestandstypen GIMP ondersteunt.

3 Schaf Adobe Photoshop als u de meest geavanceerde image design functies die beschikbaar zijn voor de creatie imago van uw TIF van nodig. Photoshop is een industrie-standaard grafisch ontwerp tool die krachtige functies biedt om bijna elk type beeld denkbaar creëren. Het kan beelden construeren van een reeks afzonderlijke beelden naar unieke fotografische blootstelling effecten op te bouwen. Het beschikt over een grote bibliotheek van filters en ondersteuning voor externe filters die het bereik van het potentieel van het programma uit te breiden. Het programma heeft de maskeren kenmerken kunt green-screen soort effecten en compositing te creëren. Photoshop is niet gratis software. U kunt een gratis proefversie van het programma te krijgen, echter, om te gebruiken terwijl je de mogelijkheden ervan te evalueren. Photoshop exporteert afbeeldingen in alle belangrijke grafische formaten, waaronder TIF.