Wat is de bestandsextensie Divx?

Wat is de bestandsextensie Divx?


De .divx bestandsextensie wordt gebruikt door video's die zijn gecomprimeerd met de DivX codec. DivX wordt gebruikt voor streaming media en in veel van de video's die via internet worden gedownload.

Wat is de bestandsextensie Divx?

Streaming media

voordelen

De DivX-codec is in staat om grote video's te reduceren tot opvallend kleine bestanden. Volledige DVD's kunnen worden gecomprimeerd op een enkele CD met behoud van de meeste van de kwaliteit van de bron.

spelers

De DivX bedrijf distribueert een video-speler die het mogelijk maakt computers om DivX-bestanden af ​​te spelen. Veel van derden hulpprogramma's zijn ook in staat om ze te spelen, met inbegrip van Windows Media Player en VLC. Op een computer met een compatibele video-speler, te dubbelklikken op het DivX-bestand zal leiden tot het spelen.

hardware Compatibility

Een groot deel van de inkomsten van de DivX corporatie is afkomstig van licenties voor haar video-codec om hardwarefabrikanten. Dit is gunstig voor de consument zo goed, waardoor DivX-video's af te spelen op DVD-spelers en mobiele apparaten.

Wedstrijd

De voornaamste concurrent van de DivX codec is Xvid (de gelijkenis tussen de namen is opzettelijk). Xvid produceert video van een kwaliteit die vergelijkbaar is met DivX, maar terwijl DivX is een eigen codec eigenaar en ontwikkeld door een bedrijf, de Xvid codec is open-source.

Leuk feitje

De DivX-codec deelt zijn naam met een noodlottige videotheek technologie door Circuit City in de jaren 1990 op de markt gebracht. Dit was een grap op een deel van de ontwikkelaar; de oorspronkelijke naam van de codec was "DivX ;-)", de smiley met vermelding van de tong-in-cheek karakter van de naam.