Hoe maak je een IR-ontvanger

Hoe maak je een IR-ontvanger


U kunt een film kijken of luisteren naar muziek op je computer zonder vast te zitten aan uw toetsenbord. Bouw je eigen infrarood-ontvanger en de controle van uw computer met uw TV-afstandsbediening vanuit het comfort van uw bank. Voor de prijs van een kopje koffie, een kleine investering in tijd en een bescheiden hoeveelheden elektronische know-how, kunt u een IR-poort voor uw PC op te bouwen. Natuurlijk, zijn IR-ontvangers niet alleen gebruikt in tv-afstandsbedieningen. U kunt een IR-ontvangers gebruiken als onderdeel van een ambitieuzer experimenteel project.

instructies

1 Buig een van de IR-ontvanger de gegevens pinnen in een "L" vorm, zodat alle drie de data pinnen zal passen in de dunne uiteinde van uw seriële doos. Gebruik je pincet en wees voorzichtig niet aan de pinnen breken; ze zijn breekbaar.

2 Buig de pinnen op uw voltage regulator in een "L" vorm, zodat het langste gedeelte ligt horizontaal, loodrecht op het lichaam van de spanningsregelaar. Je zou kunnen hebben om de pinnen op maat gesneden, zodat ze passen in de seriële doos. Sluit de centrale pen naar de vijfde pin van de seriële aansluiting. Soldeer de output pin op de IR-ontvanger.

3 Knip de draden van de diode en de weerstand kort, slechts een paar millimeter lang, zodat ze passen in de seriële doos. Soldeer één uiteinde van de diode aan de ingang pin van de spanningsregelaar en het andere uiteinde in de zevende pin van de seriële connector. Steek het ene uiteinde van de weerstand in de eerste pin van de seriële connector en soldeer het andere uiteinde aan de regelgever input pin, dezelfde pen waar u de diode gesoldeerd.

4 Knip een stuk draad, zodat het kan komen uit de gegevens pin van de IR-ontvanger aan op de eerste pin van de seriële aansluiting. Soldeer de draad aan dat hij IR-ontvanger met de gegevens pin en de eerste pin van de seriële aansluiting.

5 Soldeer de positieve pen van de condensator op de uitgang pin van de spanningsregelaar. kunnen de condensator worden gemarkeerd als positief en negatief. Soldeer de negatieve pin op de grond van de IR-ontvanger en de grond van de spanningsregelaar.

6 Plaats schakeling door de seriële vak. Je zou kunnen hebben om te buigen en aanpassen van de componenten, zodat ze passen. Sluit de seriële doos en bevestig met schroeven. Plaats uw nieuwe IR-ontvanger in de seriële poort van uw PC.

Hints

  • U krijgt speciale software op uw receiver te bedienen nodig. Zo kunt u WinLIRC, een Linux-based programma bij de Linux Infrared Remote Control, LIRC, website downloaden. (Zie bronnen)