Verschillen tussen object Abstract Data Types & Data Abstraction

Software ontwikkeling is een complexe materie die vol is van soortgelijke klinkende jargon. Twee stukjes jargon dat vaak word misbruikt zijn "abstracte data types" en "data abstractie." Dat zijn twee totaal verschillende concepten op het gebied van informatica. De verschillen tussen hen zijn veel. Bent u geïnteresseerd in de principes achter object-georiënteerde software-ontwikkeling zijn, wetende dat de verschillen tussen deze concepten zal veel baat hebben.

Gegevens Abstraction Verbergt Details

Data abstractie is een techniek programmeurs in dienst om de details van een stuk software achter de interface te verbergen. Hiermee kunnen andere programmeurs en client-software om uw software eenvoudig te gebruiken via een vereenvoudigde interface. Gegevensabstractie gebeurt ook in de echte wereld. Wanneer u uw auto naar de monteur en vraag om een ​​olie verversen, vraagt ​​hij voor het geld en de sleutels van uw auto. Een half uur later, heeft hij uw olie veranderd. Je hoeft niet per se te weten de details van wat er gebeurd is onder de motorkap. De monteur heeft gegevensabstractie werkzaam bij het scheiden van de interface (sociale en fiscale uitwisseling) van de uitvoering (het openen van de auto motorkap, het aftappen van olie, ter vervanging van verse olie).

Abstract Data Types Represent Mathematisch Model

Een abstracte data type is een wiskundig model, meestal toegepast door middel van een geautomatiseerd algoritme. Een voorbeeld van een abstract datatype is een "stack" een gegevensmodel dat ingang herkent bovenop een stapel opgeslagen items. Items worden verwijderd uit de top van de stack, dus het volgt het gedrag van de first-in-first-out. Er zijn veel voorkomende abstracte klasse bekende gegevens op het gebied van informatica (zie bronnen).

Gegevens Abstraction Gebruikt in programma-ontwerp

Omdat data abstractie is een techniek gebruikt om de details van een complex systeem te verbergen van de gebruiker, het grootste deel van het ontwerp werk voor een project omvat het bepalen van de details van de data abstractie. De projectleiders moeten zeer complexe aspecten van het programma te bepalen van een hele systeem oogpunt, maar door het gebruik van data-abstractie ze het probleem kunnen breken in kleinere stukjes.

Abstracte gegevenstypen tijdens de uitvoering

Abstracte data types worden gebruikt om gegevens op te slaan en te manipuleren. Zij zijn daarom een ​​deel van de werkelijke programmering aspect van softwareontwerp dan gegevensabstractie. Een programmeur kan abstracte data types gebruiken om gegevens te manipuleren, als onderdeel van het doel van zijn project, dat het meest waarschijnlijk gaat om data-abstractie op een hoger niveau ontwerp.