Hoe kan ik MP3-bestanden te converteren naar FLAC

MP3 is de meest populaire en bekende digitale audio-formaat, en wordt ondersteund door vrijwel alle persoonlijke digitale audio-spelers en digitale muziek software. MP3 is echter een 'lossy' formaat, wat betekent dat offers geluidskwaliteit kleine bestandsgrootte bereiken. FLAC is een zeer populaire 'lossless' audio-formaat, wat betekent dat het handhaaft de volledige kwaliteit van de oorspronkelijke bron, zoals een compact disc. FLAC's bestandsgrootte, echter, kan ongeveer drie tot vijf keer die van een MP3.

instructies

Hoe kan ik MP3-bestanden te converteren naar FLAC, Windows-gebruikers

1 Bezoek de website dBpoweramp (zie bronnen) en download de dBpoweramp Music Converter installatiebestand van de prominente koppeling; installeer de software.

2 Run dBpoweramp Music Converter. Blader naar de map waarin de MP3-bestanden die u wilt converteren zijn gevestigd. Markeer het bestand (en) die u wilt converteren naar FLAC; klik op 'Openen'.

3 Selecteer "FLAC" uit het drop-down menu in de "Converteren naar" gebied. In de "Output Location" gebied, kunt u ervoor kiezen om de output van de geconverteerde FLACs naar de bron map die u hebt gekozen in stap 2 of uitgang ze naar een andere map.

4 Klik op "Convert" in de rechter bovenhoek van het venster. Een voortgangsbalk zal u in kennis van het conversieproces. Als u klaar bent, klikt u op "Klaar." Uw pas bekeerde FLACs zal wachten in de map die u in stap 3 geselecteerd.

Hoe kan ik MP3-bestanden te converteren naar FLAC, Ubuntu / Linux

5 Als Ubuntu of een andere Debian-gebaseerde Linux-versie, ga naar "System> Administration> Synaptic Package Manager." Anders, blader naar de Sound Converter webpagina (zie bronnen), download en installeer het programma, en dan verder met stap 3.

6 Typ "Sound Converter" in het snelzoekvak; dan vinden "soundconverter" in de lijst met zoekresultaten. Klik op de "Package" header om de lijst te sorteren, indien nodig. Klik op het selectievakje naast "soundconverter" en klik op "Mark voor installatie." Als u wordt gevraagd om andere pakketten voor de installatie te markeren of andere stappen om de software te installeren, volg de aanwijzingen om dit te doen. Klik op de knop "Apply" in de buurt van de bovenkant van het venster. Synaptic Package Manager zal Sound Converter te installeren.

7 Run Sound Converter. Klik op de knop "Add File" in de werkbalk aan de bovenkant van het programmavenster. (Klik op de knop "Add Folder" in plaats als u een hele map te zetten.) Blader naar de MP3's die u wilt omzetten in FLACs; klik op 'Openen'.

8 Klik op "Bewerken> Voorkeuren." Met "type resultaat?" kiezen FLAC. Klik op "Convert" aan de bovenkant van het programmavenster. Uw nieuwe FLACs zal wachten in dezelfde map je MP3's bevonden zich in.

Hoe kan ik MP3-bestanden te converteren naar FLAC, Mac OS X

9 Bezoek de website Xact (X Audio Compression Toolkit) (zie bronnen); download en installeer het programma.

10 Run xact; klik op het tabblad "coderen". Het paneel bestand op de linkerkant van het programmavenster kunt u de wachtrij-bestanden voor conversie. Gebruik Mac OS X Finder om naar de MP3-bestand (s) die u wilt converteren naar FLAC te bladeren; sleep ze naar deelvenster XACT dossier.

11 Selecteer FLAC voor de coderingsindeling aan de rechterkant van het paneel bestand; klik vervolgens op de prominente "Encode" knop. Kies de map die u wilt XACT om de output van de nieuwe bestanden om, en XACT zal uw MP3's om te zetten in FLAC-formaat.

Hints

  • MP3 is een lossy indeling is, van het oorspronkelijke geluidsbron wordt verwijderd wanneer het bestand wordt aangemaakt. Hoewel FLAC deze informatie niet negeren en in plaats daarvan handhaaft volledige cd-kwaliteit, het omzetten van een MP3-bestand in FLAC-formaat zal niet op magische wijze verloren informatie te herstellen. Archiving MP3's als lossless FLACs zou kunnen worden gewenst door sommige gebruikers, maar zal enige kwaliteit van de originele MP3 niet verbeteren.