Hoe maak je een DOCX-bestand te converteren naar een DOC

De open XML-standaard geïntroduceerd in Office 2007 veranderde Microsoft Word standaard bestandsformaat om .docx in plaats van het .doc-formaat Word-gebruikers gewend zijn aan. Voor gebruikers die geen upgrade naar Word 2007, de .docx-formaat maakt het uitwisselen van Word-documenten bijna onmogelijk zonder de juiste software. Gelukkig is de software die u nodig hebt om bestanden te converteren naar .doc .docx is beschikbaar als een gratis download voor zowel Windows als Macintosh-gebruikers.

instructies

Windows-instructies

1 Ren Microsoft Update om ervoor te zorgen dat uw exemplaar van Microsoft Word is up-to-date.

2 Download en installeer de juiste Microsoft Compatibility Pack voor uw versie van Microsoft Word (zie bronnen).

3 Dubbelklik op uw .docx-bestand om het te openen. Microsoft Word automatisch het bestand te vertalen.

4 Ga naar het menu "Bestand" en kies "opslaan als ..."

5 Verander de "Opslaan als type:" veld "Word-document (* .doc)" en klik op 'Opslaan'.

Macintosh Instructions

6 Ga naar het menu "Help" en selecteer "Controleren op updates." Download en installeer de nieuwste Microsoft Word-updates te installeren.

7 Download en installeer de huidige Open XML File Format Converter voor Macintosh (zie bronnen).

8 Dubbelklik op het .docx-bestand om het te openen.

9 Klik op "Convert" wanneer het venster verschijnt waarin u wordt gevraagd om het document te converteren.

10 Ga naar het menu "Bestand" en kies "opslaan als ..." Verander de "Format:" ". Word-document" pop-up menu Klik op 'Opslaan'.

Hints

  • De links in de bronnen sectie van dit artikel zijn op de hoogte van dit schrijven, maar het is het beste om de Microsoft-website voor updates regelmatig te controleren als ze voortdurend release nieuwe updates te verbeteren om de compatibiliteit tussen de bestandsformaten.
  • Bewegende .doc bestanden van computer naar computer is problematisch omdat Word de instellingen bepaalt op basis van de computer het document wordt geopend op. Vertalen van .docx naar .doc leidt tot nog meer problemen omdat niet alle functies in .docx-bestanden zijn compatibel met de .doc-bestandsindeling.