Hoe kan ik het LCD-scherm vervangen in een Pavilion ZE4200

De Hewlett Packard ze4200 laptop computer is voorzien van een 14,1-inch TFT actieve matrix display met een resolutie van 1024 x 768 pixels. Als het beeldscherm mislukt of beschadigd is, kunt u de aanschaf van een vervangende montage en installeren op de computer. Dit betekent dat u alleen maar een paar van de onderdelen van de computer te verwijderen en je moet in staat zijn om de taak te voltooien in ongeveer een uur.

instructies

1 Schakel de laptop en koppel alle aangesloten apparaten.

2 Leg de computer op zijn kop voor je met de voorkant naar voren.

3 Schuif de vergrendeling in de achterkant en schuif de harde schijf naar links uit de baai.

4 Zet de computer met de achterkant naar u toe. Verwijder de afdekking van het toetsenbord schroef uit de achterkant van elke scharnierkap. Verwijder het schroef van onder elke scharnierkap. Draai de computer om en open het beeldscherm 180 graden, zodat het naar boven gericht. Steek een platte schroevendraaier onder de rechterkant van het toetsenbord deksel en wrikken het aan los te vormen de bovenklep. Herhaal dit in het midden en aan de linkerkant van het plaatje en til het van de computer.

5 Verwijder de schroef uit de linker en rechter antenne boards, en beweeg ze uit de buurt van de beeldschermscharnieren. Til het beeldschermkabelconnector, gelegen in de linker achterhoek, tot uit het moederbord. Verwijder de drie schroeven uit elk beeldscherm scharnier en til het scherm uit de basis van de laptop.

6 Schik de nieuwe beeldscherm op de scharnieren en plaats de zes schroeven. Bevestig het display kabelaansluiting door te duwen naar beneden op de connector van het moederbord. Plaats de linker en rechter antenne boards, en de schroeven te vervangen.

7 Snap de afdekking van het toetsenbord weer op zijn plaats. Sluit het beeldscherm en draai de computer, zodat u de achterzijde geconfronteerd. Vervang het display achter paneel schroeven en de twee toetsenbord schroeven.

8 Schuif de batterij terug in de baai en sluit de externe voedingsadapter.

9 Plaats de Dienst Utilities diskette in het diskettestation, en start de computer. Druk op de toets "ESC" zodra het HP-logo verschijnt op het scherm om de Setup Utility te gaan. Selecteer de "Werk de / LCD" optie om de EEPROM te herprogrammeren, zodat het de nieuwe beeldscherm herkent.

Hints

  • Als u niet langer de dienst schijf die bij de computer hebt, kunt u de programma's op de HP support site te downloaden.