Hoe maak je een "No Response" Value op SPSS staafdiagram Inclusief

Hoe maak je een "No Response" Value op SPSS staafdiagram Inclusief


Sociale wetenschappers gebruik maken van SPSS (Statistical Package voor de Sociale Wetenschappen) om gegevens te analyseren en in kaart brengen van de resultaten. Deze statistische programma biedt onderzoekers met een aantal typen grafieken en tabellen voor hun gegevens. Het staafdiagram wordt vaak gebruikt om de frequentie van de reacties in de gegevens te vertegenwoordigen. Deze kaart kan een categorie "No Response" op de x-as, mits de onderzoeker omvat de categorie als een mogelijke reactie bij het definiëren van de variabele.

instructies

Het definiëren van variabele

1 Kies "Variable View" aan de onderkant van het scherm SPSS. Vind uw variabele, zoals "Major," onder "Name" in de eerste kolom.

2 Hit "Tab" om te verhuizen naar "Type." In het dialoogvenster, selecteer "Numeriek" en moeten een breedte van "3" en decimalen van "0" Klik op "Doorgaan." Hit "Tab" om te verhuizen naar "Label." Typ "Studenten 'Major."

3 Tab om "Value" en klik op de doos om het dialoogvenster te openen. Type "1" in "Value." Typ de naam van uw eerste reactie in "Value Label", zoals "No Response." Klik op 'Toevoegen'.

4 Type "2" in "Value." In "Value Label ', typt u de naam van de eerste grote, zoals" Psychology. " Klik op 'Toevoegen'. Blijft nummers in "Value" en het typen van namen van de majors in "Value Label" totdat u alle majors die u nodig hebt ingevoerd. Klik op "Add" na elke invoering. Klik op "OK" na de laatste invoer.

Het creëren van staafdiagram

5 Ga naar "Data View." Klik op "Grafieken" aan de bovenkant van het scherm. Selecteer "Bar" uit het drop-down menu.

6 In het dialoogvenster, klikt u op "Simple" en vervolgens "Samenvattingen voor groepen van de zaken." Klik op de "Bepaal" knop.

7 Wanneer het dialoogvenster voor "Simple Bar" verschijnt, vind uw variabele, zoals "Major" in de lijst aan de linkerkant. Klik erop en zet deze in het vak "Categorie Axis". Selecteer "N" (nummer) van de gevallen. Klik op 'OK'.

8 Kijk in de uitgang voor het staafdiagram. Het zal een lijst van de majors over de bodem (x-as) van de grafiek met "No Response" als een van de categorieën. De balken het aantal responsen in iedere categorie toont "No Response".