Wat is de bestandsextensie voor Excel sjablonen?

Wat is de bestandsextensie voor Excel sjablonen?


Een Microsoft Excel-template bestand heeft een andere extensie dan een Excel-werkblad-bestand. Met de juiste extensie is belangrijk, zodat het bestand is compatibel met Excel en het dossier van de juiste functie uitvoeren.

Wat is een bestandsextensie

Een bestandsextensie is het achtervoegsel dat is na de periode een naam computerbestand. De bestandsextensie geeft aan hoe het bestand is gecodeerd. Bijvoorbeeld in de bestandsnaam Microsoft.xls, "xls" is de extensie.

Belang

Sommige computerprogramma's alleen werken met bestanden met compatibele bestandsextensies. Een bestand moet in het juiste formaat en met de juiste extensie voor het aan het werk met een software programma worden opgeslagen.

Excel Template bestandsextensie

De bestandsextensie voor een Excel-template is "XLT." Deze extensie vertelt Excel dat het bestand is een sjabloon en niet een ander type document.

XLT vs. XLS Extensions

Zowel xlt en xls zijn bestandsextensies voor Excel-bestanden. Zoals eerder opgemerkt, xlt is de extensie van een Excel template. Xls is de extensie voor een Excel-werkblad.

Betekenis

Een bestandsextensie voor een Excel-bestand doet meer dan alleen het dossier bij naam te onderscheiden. Een bestand dat is opgeslagen met een bepaalde extensie attributen die het bestand in staat stellen om de gewenste processen uit te voeren.