Hoe kan ik begrijpen de Haas CNC-draaibank

Hoe kan ik begrijpen de Haas CNC-draaibank


Een CNC of computer numeriek gecontroleerde, draaibank is een instrument voornamelijk gebruikt om vorm te geven metalen of plastic in verschillende vormen. De draaibank wordt bestuurd door een computer programma dat M of G codes om de snijrand naar een bepaalde vormgeving te maken. Haas CNC draaibanken zijn uitgerust met een programmering systeem dat zonder uitgebreide kennis van de code kan worden gebruikt. Om het systeem te begrijpen, moet je de manier waarop de machine werkt, de verschillende onderdelen die betrokken zijn, en de verschillende opties te begrijpen.

instructies

1 Bekijk de Haas CNC-draaibank voltooien van een project. Als u geen toegang tot de machine, neem dan contact Haas Automation over verkoop- of trainingsvideo's. Het proces moet een basispatroon van stappen. Stock, of niet bewerkt metaal, plastic of wax materiaal, wordt op de draaibank gemonteerd. Een tool stelt vervolgens de voorraad en houdt het midden als het kan erg snel draait op een as. Vervolgens wordt het snijwerktuig bewogen door een combinatie van een dwarsslede en stappenmotor in het materiaal. Het blad beweegt links en rechts langs de voorraad om het vorm te geven, terwijl een aparte motor in te drukken en bepalend voor de groeven, hellingen en hobbels gemaakt. De verplaatsing van het blad is geprogrammeerd in het systeem CNC CAD voordat het begint om het uiterlijk van de afgewerkte stuk te ontwerpen.

2 Identificeren van de kritische onderdelen van de machine. Een Haas CNC-draaibank maakt gebruik van servomotoren, assen en chuck, kop en losse kop en koeling centra. De servomotoren zijn geprogrammeerd om nauwkeurige beweging aan de kop en losse kop te bieden. De boorkop stelt de voorraad, terwijl spindels draaien het. Sommige Haas draaibanken zijn uitgerust met een dubbele spindels en een derde bereik van de beweging voor een snellere productie. De grote volume koelvloeistof systeem houdt niet alleen de juiste temperatuur, samen met de kop gietstukken gebruikt, waardoor een vlotte en efficiƫnte spaanafvoer.

3 Onderzoek de mogelijkheden en modellen beschikbaar. Haas biedt zes grote varianten van hun CNC-draaibank: Toolroom, Chucker draaibank, Draaien Center, Dubbele As, Office en Bar Feeder. Binnen elke categorie zijn verschillende soorten. De belangrijkste verschillen zijn in de controle opties, torentje, spindel en aandrijfsysteem. Elke machine kan op een andere lengte te snijden en het uitvoeren van verschillende soorten werk. Zo zijn bar feeders ontworpen voor hoge productiviteit en gebruiksgemak. Draaibanken die deel uitmaken van de Turning Center groep, aan de andere kant, voorzien van live Tooling als een standaard functie. De invoering van een nieuwe as zorgt voor secundaire processen zoals frezen, pletten en tappen te worden uitgevoerd met precisie. Haas kan u helpen de machine die het best past bij uw behoeften te vinden.