How to Get Sound om te werken aan DOSBox

DOSBox is een programma ontworpen om de DOS-besturingssysteem te emuleren op moderne computers. Het kan nuttig zijn voor het spelen van games of het uitvoeren van programma's die oorspronkelijk ontworpen voor DOS zijn. DOSBox gebruikt de geluidskaart in de computer is geïnstalleerd, maar emuleert de verbinding met de geluidskaart dat een oudere DOS-programma normaal zou verwachten. Als je niet krijgt geluid van uw DOS-game in DOSBox, er zijn een paar stappen die u kunt proberen om het probleem op te lossen.

instructies

1 Test uw luidsprekers om ervoor te zorgen dat ze in contact en samenwerking met andere programma's op uw computer door het spelen van een video- of muziekbestand. Controleer of het volume van het systeem is ingeschakeld en dat het geluid wordt afgespeeld via de luidsprekers.

2 Start het spel in DOSBox en ga naar het menu of de "Opties" "Instellingen" in het spel.

3 Schakel de sound en zet de geluidskaart type "Soundblaster" of "Soundblaster 16" in het menu van het spel, indien mogelijk. Raadpleeg de handleiding van het spel voor het geluid configuratie procedures, want het kan variëren tussen de games.

4 Typ de volgende opdracht in de DOSBox command prompt voor het laden van het spel en druk op "Enter":

SET BLASTER = A220 I7 D1 T4

Dit commando laadt de Soundblaster emulator, die zal waarschijnlijk werken met een groot aantal van de games. Relaunch het spel om te zien of het geluid nu werkt.

Hints

  • Sommige vroege DOS games niet bevatten muziek of audio. Raadpleeg de handleiding van het spel om te zien of geluid of audio-instellingen worden genoemd.