Wat is de RIPE Database?

Wat is de RIPE Database?


RIPE is de Regional Internet Registry of RIR voor Europa, het Midden-Oosten en Centraal-Azië. Het Internet adresruimte wordt toegewezen door een centrale wereldwijde autoriteit, genaamd de Internet Assigned Numbers Authority (IANA). IANA wijst adressen aan RIR's die vervolgens blokken adressen te distribueren naar landen. RIPE houdt een database bij van alle IP-adressen het is toegewezen, met inbegrip van de eigenaar van het adres.

IP-adressen

IP-adressering is de methode die wordt gebruikt om computers aangesloten op het internet te identificeren. Elke computer heeft een uniek IP-adres hebben, of het kan geen berichten verzenden of ontvangen via het internet. Het adres structuur is vastgelegd in het Internet Protocol, dat is wat IP staat voor gelegd. Het aantal adressen beschikbaar onder het huidige systeem raakt op, en zo een nieuw adres formaat is in werking gebracht. Het oude systeem werd IPv4 genoemd. Het nieuwe systeem is IPv6.

IANA

Het unieke IP-adressen moet worden afgedwongen door een centrale autoriteit. De verdeling en de registratie van IP-adressen wordt gecontroleerd door IANA. Mensen niet hun IP-adressen direct van IANA. In plaats daarvan worden ze verdeeld in blokken aan de regionale overheden Internet. Er zijn vijf RIR's ter wereld en RIPE is een van deze. De RIR's vervolgens verdelen kleinere blokken adressen aan de nationale registers Internet of lokale internet registries, die vervolgens adressen distribueren naar netwerken en individuen.

RIJP

RIPE is een afkorting van de Franse naam, Réseaux IP Européens, die de Europese IP-netwerken betekent. RIPE is een vereniging van organisaties en particulieren die geïnteresseerd zijn in het bevorderen van het internet, en iedereen kan meedoen. Het doet er niet toe IP-adres distributie zelf. Alle administratieve taken die verband houden met de belangen van RIPE worden behandeld door RIPE NCC, wat staat voor RIPE Network Coordination Center. RIPE NCC is een not-for-profit instelling gevestigd in Amsterdam. Het is de verantwoordelijkheid van RIPE NCC om de RIPE-database te houden.

Database

De RIPE dienst regio beslaat Europa, het Midden-Oosten en Centraal-Azië. Elk IP-adres binnen deze gebieden verdeeld staan ​​in de RIPE database. Elk item in de database toont de eigenaar van elk IP-adres, contactgegevens en waar het adres werd toegewezen. Het is de verantwoordelijkheid van elk IP-adres verhuurder om deze gegevens in de database te updaten. Iedereen kan de database doorzoeken met behulp van een programma genaamd whois. De whois-programma kan worden gedownload van vele bezienswaardigheden, waaronder de RIPE NCC website.