Het instellen van een laptop om verbinding maken met een onbeveiligd draadloos internet in de omgeving

Onbeveiligd draadloos internet verwijst naar een broadcast draadloos netwerk dat niet elke vorm van beveiliging encryptie bevat. Dit betekent dat er geen wachtwoord om verbinding met het netwerk en de gegevens die tussen de computer en de draadloze router niet versleuteld. Hierdoor kan iedereen binnen het bereik potentieel verbinding met het netwerk en toegang tot het Internet. uw laptop aansluiten op een onbeveiligd draadloos netwerk is vrij eenvoudig, maar gaan met een beetje voorzichtigheid, omdat het gemakkelijker is voor een slimme hacker toegang tot uw gevoelige informatie te verkrijgen over een onbeveiligd netwerk.

instructies

1 Zorg ervoor dat uw draadloze netwerkadapter is aangesloten en / of ingeschakeld. In de meeste moderne computers, wordt de netwerkadapter intern geïnstalleerd, hoewel sommige oudere machines een aan / uit schakelaar voor de adapter of een via USB aangesloten netwerkadapter.

2 Rechtermuisknop op het pictogram voor draadloze netwerken in Windows 'System Tray (rechtsonder bovenhoek van het bureaublad). Een lijst met beschikbare draadloze netwerken wordt weergegeven.

3 Selecteer het gewenste netwerk. Beveiligde netwerken worden aangegeven via slotje en de tekst "Security-enabled netwerk." Onbeveiligde netwerken worden vermeld als "onbeveiligd netwerk."

4 Klik op "Connect". Windows maakt verbinding met het netwerk. In de toekomst, wanneer u binnen bereik, Windows maakt automatisch verbinding met deze onbeveiligd netwerk.