10 soorten computers

10 soorten computers


Weinigen kunnen gaan over hun dagelijkse routine, zonder afhankelijk van een soort van computer om hen te helpen mee. Hoewel er vele soorten computers, alle computers een gemeenschappelijk pakket van onderdelen omvattende een centrale verwerkingseenheid, geheugen, een opslaginrichting, een invoerinrichting (toetsenbord / muis) en een uitvoerinrichting (monitor).

Desktops

Desktop computers zijn de meest voorkomende vorm van personal computer, of PC, ontworpen om te worden gebruikt door één gebruiker. Deze modellen krijgen hun naam op hun vermogen om goed te passen op de meeste bureaus, en beschikken over een monitor, toetsenbord, muis en plastic geval dat alle van de interne componenten herbergt. Desktops zijn bedoeld om te worden gebruikt voor alledaagse toepassingen, zoals surfen op het internet, het spelen van videogames en tekstverwerking.

laptops

Compleet met platte beeldschermen en onder zes pond, zijn laptop computers geoptimaliseerd voor mobiele gebruikers. In staat zijn dezelfde functies als desktops, maar duurder vanwege hun compacte formaat, laptops zijn ideaal voor iedereen die de kracht van een desktop in combinatie met draagbaarheid nodig heeft.

netbooks

Netbooks zijn veel kleiner, lichter en draagbare versies van laptop computers die hoofdzakelijk bestemd zijn voor draadloos surfen op het web. Vanwege hun omvang, netbooks hebben vaak zeer kleine displays die gemiddeld 10,1 inch, en omvatten de minimale hoeveelheid geheugen en opslagruimte die nodig zijn om applicaties te draaien zijn.

Handcomputers

De huidige hand-held computers, zoals smartphones, zoals de populaire iPhone, zorgen voor een combinatie van vele functies in één apparaat, met inbegrip van de organisatoren, kalender functies, tekstverwerking, e-mail, audio-speler, en surfen op het web. Persoonlijke digitale computers of PDA's zijn een andere voorkomende vorm van hand-held computer.

wearable Technology

Computerapparaten die kan worden gedragen op het lichaam van een persoon, zoals een digitale horloge, heten draagbare computers. Een dergelijke computer wordt ook gebruikt door artsen om gezondheidskenmerken iemands bewaken zoals bij een hart monitor.

workstations

Werkstations hebben meestal grote beeldschermen die in staat is de weergave van hoge-resolutie graphics, grote hoeveelheden intern geheugen om complexe gegevens, en de grote harde schijven voor data-opslag te verwerken zijn. Deze eigenschappen maken werkstations ideaal voor gebruik door ingenieurs, architecten, animators en software-ontwikkelaars die een aanzienlijke hoeveelheid rekenkracht spieren en afbeeldingen van hoge kwaliteit vereisen.

Servers

Communicatie tussen computers aangesloten op het internet of een ander netwerk worden verwerkt door de servers. Servercomputers maken e-mail, surfen op het web en het downloaden mogelijk te maken.

mainframes

Vaak neemt de grootte van een grote kamer of hele vloer, mainframes zijn grote, dure computers die voornamelijk ontworpen om in staat meerdere taken die honderden of duizenden gebruikers tegelijkertijd verwerken. Bedrijven maken gebruik van mainframes voor toepassingen die van vitaal belang zijn voor hun bedrijf, met inbegrip van statistische analyse en financiële transacties.

minicomputers

Minicomputers, ook wel mid-range servers, zijn minder krachtig dan mainframes en vaak krachtiger dan personal computers. Dit type computer heeft sterke multiprocessing mogelijkheden en kan tot 200 gebruikers te ondersteunen tegelijkertijd.

supercomputers

Voornamelijk gebruikt om grote hoeveelheden numerieke berekeningen uit te voeren op grote snelheden, supercomputers bevatten de nieuwste en meest dure technologieën die beschikbaar zijn. Supercomputers worden gebruikt in een verscheidenheid aan gespecialiseerde toepassingen, zoals weersvoorspellingen, nucleaire energie onderzoek en analyse van geologische gegevens.