Hoe te verwijderen van een virus en reparatie Windows XP

Hoe te verwijderen van een virus en reparatie Windows XP


Net als de meeste besturingssystemen, Windows XP biedt intuïtieve methoden om je privé en systeemgegevens beveiligd te houden. Van basic wachtwoord technieken om complexe netwerk encryptie-instellingen, is Windows XP ontworpen om vele beveiligingsfuncties voor thuis en op kantoor gebruiker gelijk te bieden. Echter, een computer virus nog steeds de mogelijkheid om zelfs de meest geavanceerde systeem verlamde en laat het kwetsbaar voor dodelijke aanvallen. Voor die tijd kan plaatsvinden, zou het verstandig zijn om de beste technieken om een ​​virus effectief te verwijderen en repareren van Windows XP te vinden.

instructies

1 Downloaden en installeren van een antivirus suite. Common antivirus-applicaties te leveren krachtige bescherming tegen computervirussen door middel van real-time scannen functies en up-to-date definitie files. Zorg ervoor dat uw antivirus applicatie blijft bijgewerkt door regelmatig de lancering van haar hoofdmenu. Dat is waar je normaal gesproken zou worden gesteld van de status van het programma. Diverse prominente antivirusprogramma's zijn Microsoft Security Essentials, Avira Antivir en AVG Free Edition.

2 Problemen met Windows XP door de veilige modus. Dit is een verkorte versie van het besturingssysteem ontworpen om problemen met de computer beter op te lossen. In de Veilige modus, worden alleen minimale systeeminstellingen gelanceerd om kwaadaardige of conflicterende software en drivers geladen voorkomen. Op zijn beurt, dit maakt het efficiënter bij het verwijderen van bedreigingen voor het geval ze een programma van derden instelling binnengevallen. Inschakelen of uw computer opnieuw op te starten en meteen druk op "F8" (voorafgaand aan de weergave van de Windows XP-logo). Kies 'Veilige modus' uit de volgende menu en druk op "Enter" om te starten.

3 Voer een volledige systeemscan op alle beschikbare harde schijven en partities. Zelfs als je niet in staat om trace systeem kwetsbaarheden visueel zijn, Windows XP kan niettemin sterk worden aangetast. Sluit alle actieve applicaties alvorens deel te nemen uw antivirus toepassing in een systeem te scannen, en een dergelijke taak uit te voeren op een wekelijkse basis om je computer te garanderen blijft virusvrij.

4 Reparatie Windows XP met Systeemherstel. Deze functie kunt u uw instellingen te herstellen naar een datum wanneer het systeem stabiel was. Dit is te wijten aan het gebruik van Points, die datums zijn Windows XP slaat wanneer een wijziging wordt aangebracht in de computer te herstellen. Dergelijke veranderingen variëren van software of hardware installaties op andere belangrijke wijzigingen, zoals het verwijderen van het systeem diensten en processen. Om Windows XP te herstellen, gaat u naar "Start" en vervolgens "Programma's", gevolgd door "Accessoires" en vervolgens "System Tools" en selecteer "System Restore." Kies een geschikte datum waarop Windows XP naar behoren functioneerde, en laat een paar minuten voor het systeem uit te voeren van de te herstellen.

Hints

  • Als uw systeem is nog steeds niet goed functioneert, ter vervanging van uw antivirussoftware. Daarnaast kunnen andere bedreigingen worden invasie uw computer, zoals spyware of Internet wormen.
  • Voor maximale beveiliging van het systeem, ervoor zorgen dat u een antispyware-programma in aanvulling op een antivirus suite.
  • Download nooit alles wat je niet herkent op uw computer, zoals twijfelachtige file attachments in uw e-mailclient of algemene websites.
  • Als u Windows XP herstellen naar een datum waarop een bepaald programma niet is geïnstalleerd, zal de applicatie in kwestie worden verwijderd of niet goed functioneren.