Hoe te gebruiken Wireless Internet Service in uw appartement

Hoe te gebruiken Wireless Internet Service in uw appartement


Om draadloos internet service te gebruiken in uw appartement, moet u uw computer te configureren met de juiste netwerknaam (SSID) en het draadloze wachtwoord. Als de draadloze internet service wordt niet door het appartementencomplex, moet u zich aanmelden voor een high-speed internet service, zoals kabel of DSL-modem, sluit vervolgens een draadloze router.

instructies

1 Sluit de Internet modem los van de telefoonaansluiting aan de achterkant van het internet modem. In het geval van kabel modem, zal het internet modem kabel een coaxiale kabel zijn. Voor DSL, deze kabel is een standaard telefoonlijn. Als u gebruik maakt van een draadloos netwerk die door uw appartementencomplex, ga dan naar stap 7.

2 Sluit de Ethernet-kabel van de computer naar de WAN-poort aan de achterzijde van de draadloze router.

3 Open een webbrowser op de computer en voer het routerinterface adres. Dit adres lijkt op "192.168.xx" en is gedrukt in de router handleiding. Als u verplicht bent om in te loggen, raadpleegt u de gebruikershandleiding voor deze informatie ook, maar een gemeenschappelijke standaard gebruikersnaam en wachtwoord is "admin" en "password."

4 Navigeren in de router interface voor de draadloze instellingen, vaak bestempeld "Wireless." Vul uw gewenste netwerknaam (SSID).

5 Klik op de instellingen voor draadloze beveiliging als ze zijn gescheiden van de basisinstellingen, en voer uw gewenste draadloze sleutel. Sla de instellingen op en sluit de router interface.

6 Koppel de computer van de router en sluit de Ethernet-kabel aan op de achterkant van het internet modem. Schakel de modem en de router.

7 Open het hulpprogramma op uw computer. U kunt dubbelklikken op het pictogram van het hulpprogramma draadloos in het systeemvak in de rechterbenedenhoek van het bureaublad om deze te openen. Als alternatief kunt u "Start", dan "Alle Programma's" klikken om het hulpprogramma te vinden.

8 Dubbelklik op de naam van het netwerk u verbinding wilt maken in de lijst met beschikbare netwerken.

9 Voer het beveiligingswachtwoord wanneer daarom wordt gevraagd, klikt u op "Connect" of "OK" aan te sluiten en gebruik maken van de draadloze internetverbinding.