Hoe kan ik een database met MS Access Build

Het bouwen van een database met MS Access is niet moeilijk, maar het kan verwarrend zijn. Met het oog op een werkende database op te bouwen, moet u de database-bestand, evenals een tafel om uw gegevens in te voeren creëren. Door het creëren van elk item een ​​voor een, zult u klaar om uw gegevens in te voeren binnen het uur.

instructies

Het bouwen van de database in MS Access

1 Open MS Access. Een doos zal verschijnen zodat u opties. Kies de radio knop naast "Blank Access Database." Klik op 'OK'.

2 Sla uw database. Een file box zal pop-up waarin u wordt gevraagd om een ​​bestandsnaam. Zorg ervoor dat u het opslaan van uw database in de locatie die u wenst, zoals 'Mijn documenten'.

3 Typ uw bestandsnaam, en klik op "Create." Je ziet nu de database raam open in de Access-programma.

Het creëren van een tabel in uw Access Database

4 Maak een tabel voor uw gegevens. De makkelijkste manier is om te kiezen voor "Create Table in Design View." Je zult dit zien in uw database venster. Dubbelklik op deze keuze te openen.

5 Definieer de velden die u nodig heeft voor uw data. Denk aan de informatie die u nodig hebt in uw database. Bent u het creëren van een mailing list? Dan is het eerste veld dat u nodig hebt om te definiëren zou zijn "Naam." Typ "Name" onder de veldnaam kolom.

6 Tab naar de kolom Data Type. De meeste gegevens die u zal het invoeren van tekst zal zijn. Dat moet de standaard die u ziet zijn. Als dat zo is, en u niet wilt wijzigen, tab naar kolom Beschrijving. Typ een beschrijving van het veld, zoals "de naam van de klant."

7 Druk op de Tab-toets om terug te keren naar de kolom Veldnaam. Typ de naam van het volgende veld dat u nodig heeft. Als u het maken van een mailing list, dan is de volgende veld dat u nodig zou hebben zou worden "Straat en huisnummer." Tabblad over en blijven maken van uw tafel op dezelfde manier totdat alle velden die u nodig hebt zijn inbegrepen. Als het maken van een mailinglijst, dan zou het mogelijk velden Naam, adres, plaats, provincie en postcode zijn. U kunt ook gebieden zoals add 'telefoonnummer. "

8 Kies een primaire sleutel voor uw tafel. Dit is voor de zoekfunctie van het programma. Dit kan een klantnummer of de naam van de klant zijn. Het is meestal het eerste veld in de tabel. Klik op "Customer Name" in de kolom Veldnaam. Je moet een pijl te zien aan de linkerkant van de rij. Kijk naar de werkbalk aan de bovenkant van het scherm. Hier vind je een pictogram van een gele sleutel. Klik op de foto. Je hebt net "Customer Name" uw primaire sleutel.

9 Sla uw tafel. Uw tafel wordt u automatisch vragen om op te slaan wanneer u deze sluit. Klik op de "X" in de rechterbovenhoek van uw tafel. Wanneer u wordt gevraagd of u de tabel wilt opslaan, zegt u "Ja". Een doos zal komen vragen u om uw tafel te noemen. Noem uw tafel, en klik op "OK."

Gegevens toevoegen aan uw Access-database

10 Open uw tafel en gegevens in te voeren. U gaat nu terug op uw hoofd Access scherm waar u zult zien uw database raam open. U zult uw tafel zien in dit venster op naam vermeld. Nu kun je beginnen met het invoeren van gegevens. Om uw tafel te openen, dubbelklikt u op het pictogram.

11 Voer uw gegevens. Vanaf 'Naam klant, "beginnen met het invoeren van de gegevens van uw huidige mailinglijst. Na de vermelding in elke kolom, tabblad boven totdat u alle informatie voor die persoon ingevoerd. Zoals u elke rij te voltooien, een andere rij wordt automatisch onder de geselecteerde rij toegevoegd.

12 Finish werken, en sluit het programma. Om te eindigen die werkzaam zijn in de tabel, klikt u op de "X" aan de rechterkant van de tabel. Het zal automatisch op te slaan. Om de database venster te sluiten, klikt u op "X" aan de rechterkant van het venster database. Om het programma te sluiten, klikt u op "X" in de rechterbovenhoek van het scherm. Uw database is voltooid. U kunt meer informatie toe te voegen aan de tafel wanneer het nodig is. U kunt ook terug te gaan naar de ontwerpweergave en voeg meer velden indien nodig.