Hoe maak je een echt langzame computer Fix

Hoe maak je een echt langzame computer Fix


Een trage computer duurt meestal te lang om schermen te wijzigen, aan te sluiten op het internet of de eerste opstarten duurt langer dan het zou moeten. Er zijn veel mogelijke oorzaken, waaronder een virus of, het gebruik van te veel gelijktijdige bronnen voor het RAM-geheugen beschikbaar is of spyware die is het verzenden van privégegevens. Misschien heb je een hardware probleem, zoals een losse soldeerverbinding of een probleem met het internet. Er zijn snelle en gemakkelijke opties om te proberen met uw besturingssysteem zonder te investeren veel geld.

instructies

1 Verwijder alle cd's of dvd's uit hun baaien en verifiëren dat u uw besturingssysteem correct kan starten. Als het niet normaal opstart, uitgaande van een Windows-systeem, uit te zetten en opnieuw op te starten terwijl u de toets "F8" tijdens de opstartprocedure naar de start-up opties waar je "Safe Mode" kiest om te bereiken uw basis systeem draait.

2 Hoe maak je een echt langzame computer Fix

Het besturingssysteem harde schijf houdt extra, ongebruikte ruimte om te wisselen en op te slaan bestanden.

Selecteer "My Computer" vanaf het bureaublad of klik links op "Start." In het scherm "My Computer", zoekt u "Lokaal station (C :)" en kijk naar de totale omvang en de vrije ruimte. De vrije ruimte dient ten minste een derde van de totale grootte. Als u minder dan een minimum van 25 procent van de vrije ruimte, verwijdert u een aantal oude bestanden, ongebruikte programma's of games.

3 Klik op "Start", "Alle programma's", "accessoires", "Systeemwerkset" en "Schijfopruiming." Deze tool zal u een keuze van die onnodige bestanden te verwijderen geven. Meeste bestanden gecategoriseerd als tijdelijk kunnen gewoonlijk worden verwijderd.

4 Hoe maak je een echt langzame computer Fix

Extra RAM-geheugen is een relatief goedkope manier om de snelheid toe te voegen.

Klik met de rechtermuisknop op "Deze computer" en vervolgens linksaf klik op 'Eigenschappen'. De hoeveelheid RAM geheugen onderin. Dit nummer is een belangrijke bijdrage aan snelheid en efficiëntie. Hoewel een Windows-uitgeruste computer kan werken met slechts 512K RAM-geheugen, geavanceerde programma's vereisen tenminste 2 gigabyte aan RAM soepel te laten verlopen. Hoe meer snelheid en complexiteit die nodig zijn voor een programma, hoe meer RAM-geheugen u nodig heeft.

5 Sluit alle geopende programma's en start uw anti-virus programma om een ​​volledige systeemscan uit te voeren. Als je er geen hebt, installeren en uitvoeren van een van de vele gratis downloads beschikbaar op het internet. Er zijn duizenden virussen die kan hechten aan een e-mail of een programma dat zal wonen in uw computer en grote schade aanrichten zo subtiel dat je misschien nooit een probleem te herkennen.

6 Open een anti-spyware software. Als je er geen hebt, downloadt en installeert een van de top-bekende programma's. Spyware kan wonen in uw systeem en sturen kleine stukjes informatie over uw toetsaanslagen, internetactiviteiten en voorkeuren. Deze maken gewetenloze adverteerders om zich uit te nodigen in de computer wereld.

7 Start de "Disk Defragmenter" utility zich op "Start", "Alle programma's", "Accessoires" en "System Tools" in uw hoofdmenu. Zorg ervoor dat "(C :)" is geselecteerd en klik op "Defragmenteren." Dit kan enige tijd duren. Het hulpprogramma bestanden verplaatsen naar een meer efficiënte uitwisseling van informatie.

8 Schakel dan de computer opnieuw op te starten. Controleer of de verbeteringen die je zocht. Als er nog steeds problemen en je herinneren dat het leek op een plotselinge daling van de prestaties, probeer dan "Start", "Alle programma's", "accessoires", "Systeemwerkset" "System Restore" en herstellen van uw computer naar een eerdere datum als je weet dat het goed werkt. Deze ietwat vergeten hulpprogramma is handig wanneer de prestaties van uw computer is merkbaar verminderd en u niet zeker weet waarom.

Hints

  • Maak altijd een back-up van uw systeem voor het maken van grote veranderingen.
  • Een computer savvy vriend zou van pas komen in tijden als deze. Als je niet bekend zijn met uw systeem of voelen ongemakkelijk ploeteren met zijn bestanden, zoek professionele hulp bij technische problemen.
  • Bij gebruik van "System Restore," altijd antwoord "Ja" om een ​​back-up van uw register.