How Do You Toegang tot de CMOS-configuratie op een Award BIOS bij het opstarten van een computer?

De BIOS op een computer is verantwoordelijk voor de basishandelingen voordat het besturingssysteem wordt geladen. De gebruiker kan toegang krijgen tot de BIOS-scherm alleen als de computer wordt opgestart. Krijgen in het BIOS-scherm op een pc met Award BIOS duurt enige timing, en misschien een proefvaart of twee. Als je eenmaal binnen bent de BIOS-scherm, kunt u wijzigingen in de CMOS-instellingen, zoals de tijd, de datum en de boot bestelling.

instructies

1 Zet de computer aan, of als het al actief is, start het.

2 Wacht op een bericht over het invoeren van setup te verschijnen aan de onderkant van het scherm. Het bericht zal u vertellen welke knoppen je moet drukken. Op nieuwere versies van de Award BIOS, is het "DEL" voor de toets "Delete". Oudere versies kunnen verschillende toetsen, of een combinatie van toetsen.

3 Druk op de aangegeven toetsen wanneer u wordt gevraagd om de BIOS te openen.

4 Druk op de omhoog en omlaag pijltoetsen om te navigeren door de BIOS menuscherm totdat u de CMOS-instellingen te bereiken.

Hints

  • Award BIOS heeft een reeks instructies voor het navigeren in de menu's en het aanbrengen van wijzigingen aan de onderkant van het scherm.
  • Het raam van de periode waarin u op de juiste toetsen is zeer kort --- vaak maar een paar seconden. Het kan nodig zijn om de computer opnieuw op te starten als je missen de eerste keer.