Wat zijn de verschillende soorten van PCI-kaarten?

Wat zijn de verschillende soorten van PCI-kaarten?


Peripheral Component Interconnect (PCI) kaarten kunnen worden gevonden in de meeste moderne computers. Ze worden gebruikt om de mogelijkheden van uw machine, bijvoorbeeld uit te breiden door zodat u een geluidskaart of extra USB-poorten toe te voegen. U kunt een PCI-kaart voor vele verschillende redenen, zoals het afspelen van een video game, het aansluiten op een netwerk of zelfs luisteren naar uw favoriete album nodig. Nieuwere alternatieven voor PCI-kaarten bestaan, zoals de PCI-Express standaard.

Beschrijving

PCI-compliant-kaarten gebruiken een interface ter grootte van een creditcard. Deze interface moet in een PCI-slot op het moederbord worden aangesloten op een loodrechte hoek. PCI-kaarten zijn ongeveer de grootte van een paperback boek; zij gebruik maken van de PCI-interface om informatie uit te wisselen met het moederbord. De meeste extensie kaarten verkocht voor pc's maken gebruik van een PCI-interface vanwege de relatief lage kosten en de adequate bandbreedte.

grafische kaarten

Oudere grafische kaarten, ook bekend als "3-D kaarten," soms toch een PCI slot te communiceren met het moederbord. Echter, aangezien grafische kaarten meestal nodig om een ​​heleboel informatie naar de hoofd-CPU te sturen, ingenieurs hebben een snellere alternatieven voor de PCI-standaard ontwikkeld. Ten eerste, ingenieurs ontwikkelden de AGP-norm; naast introduceerden ze de PCI-Express. PCI-Express (of PCI-E) slots bieden een veel grotere bandbreedte om grafische kaarten en hebben daarom de industrie standaard geworden.

Andere soorten PCI-kaarten

Er zijn vele andere soorten uitbreidingskaarten die een PCI interface gebruiken. De meest voorkomende zijn geluidskaarten, USB-kaarten en Ethernet-kaarten. Sound kaarten kunt u in- of uitgang geluid van en naar uw computer, met behulp van een microfoon, een hoofdtelefoon of luidsprekers. USB-kaarten bieden computergebruikers met extra USB-poorten. Ethernet-kaarten, ook wel bekend als netwerkkaarten, kunt u uw pc verbinding maken met netwerken, zoals het internet.

Het kiezen van de juiste kaart

Het kiezen van de juiste kaart interface voor uw systeem enigszins kan lastig zijn. Om te weten welke kaarten je in je PC kunt installeren, moet u eerst de handleiding van uw moederbord. Het aantal beschikbare poorten en hun interface type worden meestal vermeld in de specificaties van het moederbord. Dan moet je de interface die wordt gebruikt door de kaart die u wilt kopen controleren. Als het een PCI-kaart, zorg ervoor dat er nog voldoende beschikbare PCI-slots in uw computer. Als de kaart maakt gebruik van een andere interface, controleren of uw moederbord ondersteunt dat bepaalde type poort.