Hoe te lezen NTFS-partities in DOS

NTFS is een partitie-indeling wordt gebruikt door versies van Microsoft Windows. Het werd uitgevoerd sinds Windows NT, en het is de standaard voor het bedrijf besturingssysteem. U kunt de gegevens op een NTFS-partitie te lezen zonder een tool genaamd NTFS4DOS. Met dit programma kunt u een boot schijf die u toegang tot de NTFS-partitie, vergelijkbaar met het opstarten van een DOS boot disk geeft te creƫren. De tool is gratis en heeft slechts een paar stappen voor de installatie en configuratie.

instructies

Installatie

1 Download de NTFS4DOS installatietool (zie bronnen). Sla het bestand op in een map op uw computer.

2 Dubbelklik op het opgeslagen zip-bestand uit stap 1 en de ntfs_h.exe bestand naar dezelfde directory te halen.

3 Dubbelklik op ntfs_h.exe om de installatie te beginnen. Dit opent de installatiewizard om u te begeleiden door het proces. Klik op "OK" op het welkomstscherm.

4 Klik op "Next" op de licentie-overeenkomst scherm. Bevestig dat u de overeenkomst hebt gelezen en klik op 'Volgende'.

5 Voer een map om de installatie bestanden op te slaan. Voor dit voorbeeld, gebruik "C: \ NTFS4DOS." Klik op de knop "Volgende".

6 Klik op de knop "Installeren". Wanneer de installatie van het programma is voltooid, klikt u op "Finish."

Configuratie

7 Plaats een lege diskette in de computer. Klik op de knop "Start", selecteer "Programma's" en kies dan "Avira NTFS4DOS." In het menu, kies "NTFS Maak staat boot floppy."

8 Selecteer de letter diskettestation en kies de taal te gebruiken. Klik op de "Next" knop en de configuratiewizard geopend.

9 Selecteer "Create RAM Drive" van de opties. Geef de grootte van het RAM-station. Voor dit voorbeeld laat de standaard setup van de configuratiewizard.

10 Selecteer "Create diskette." Dit installeert de benodigde bestanden op de diskette.

11 Laat de diskette in de computer en herstart de machine. De computer wordt opgestart vanaf de diskette, en de NTFS-partitie is beschikbaar via DOS-commando's.