Wat is een Syntax fout in een computerprogramma?

Eén van de essentiële begrippen elke computer programmeur moet begrijpen is de syntax error. Universal om alle programmeertalen, een syntax fout is een veel voorkomende fout boodschap en geeft u belangrijke aanwijzingen over hoe u uw code te corrigeren.

Syntaxis

Computer programma gebruikt een aantal gereserveerde woorden of opdrachten, alsmede een reeks symbolen (zoals accolades, puntkomma, en mathematische bewerkingen zoals plus en min) om programma's op verschillende manieren worden uitgevoerd schrijven. Essentieel voor het schrijven van een functionele computerprogramma syntax, de juiste ordening van woorden en symbolen op het gewenste of functionaliteit maken.

Syntaxisfout Basics

Als je verkeerd bestellen woorden en symbolen en probeer te compileren of uitvoeren van een programma, de compiler, die de code neemt en vertaalt deze in commando's voor de processor van de computer, zal een syntax error terug. Deze syntaxis order bevat meestal een rij, dat u rechtstreeks naar de verkeerde code, evenals een foutmelding, die zeer algemeen kan worden ( 'Syntax error op regel 271 ") of specifieke (" Syntax fout: Als zonder End Als, lijn 271).

Voorbeelden van foutmeldingen

Syntaxisfouten kunnen andere vormen aannemen, en, afhankelijk van de specifieke fout. Niet alle syntax fouten zullen zeggen: "Syntax error". Enkele voorbeelden van andere soorten foutmeldingen, genomen vanuit Visual Basic, zijn onder meer: ​​"Ongeldig gebruik van, of '()' '.' '!'", "Verkeerd aantal argumenten gebruikt in combinatie met de functie" en "Object doesn ' t ondersteunt deze eigenschap of methode ".

Tolken Syntax fouten

Elk van deze foutmeldingen lijkt met een lijn nummer, en kijken naar die specifieke regel code samen met de foutmelding krijgt u de informatie die u nodig heeft om uw code te corrigeren.

Problemen oplossen Syntax fouten

Wanneer u wordt geconfronteerd met een syntax fout die je kan niet achterhalen, een goede eerste stop is de documentatie voor de programmeertaal die u gebruikt. Zoek de specifieke woorden of opdrachten die in de lijn activeren van de fout, en vergelijk uw code om de documentatie. Je moet in staat zijn om het vinden van een beschrijving van de juiste syntax, die u zal helpen de syntax error lokaliseren.