Wat is het doel van een harde schijf?

Een harde schijf is een opslagapparaat dat kan slaat vele soorten gegevens, inclusief foto's, films, tekstbestanden, documenten en toepassingen. Harde schijven in omvang toenemen, gaande van gigabytes tot terabytes. Harde schijven zijn schijven die meestal in computers en laptops worden bevestigd.

Functie

Een harde schijf is een vaste schijf die digitale gegevens op een magnetisch oppervlak. Meestal worden deze afgesloten eenheden die niet zonder vervallen van de garantie kan worden geopend.

opslagruimte

Het belangrijkste doel van een harde schijf voor de opslag van gegevens. Een computer systeem goed functioneert, moet een opslageenheid voor het opslaan en data te installeren.

Desktops

Desktop harde schijven worden op de markt te houden tussen de 120 GB en 500 GB, maar meer beschikbaar is. Deze eenheden kunnen draaien tussen 5000 tot 10.000 of meer omwentelingen per minuut, waardoor sneller gegevens lezen en schrijven.

laptops

Laptop harde schijven meestal te houden tussen de 60 gigabyte en 320 gigabyte, hoewel meer beschikbaar is. Ze draaien langzamer, ongeveer 5000 tot 7000 rpm.

connectors

Serial Advanced Technology Attachment is een snellere vorm van ATA connectoren. Deze kunnen de overdracht van gegevens oplopen tot 3,0 Gbit / s. Moederborden met SATA-interfaces laten SATA-kabels te lopen vanaf de harde schijf op het moederbord.