Het terugkrijgen van een beheerderswachtwoord

Het terugkrijgen van een beheerderswachtwoord

Invoering

Het is altijd belangrijk om te kiezen voor een administratieve wachtwoord dat u kunt onthouden, of schrijf het wachtwoord ergens dat je het kan vinden als je aanvragen. Echter, er is de zeldzame omstandigheid waarin u niet meer weet wat het wachtwoord is, en je niet meer weet waar u het stuk papier geplaatst met het wachtwoord op. In deze gevallen, is er nog steeds een methode waarbij u uw beheerderswachtwoord kunt herstellen.

Systeemherstel

Een van de eerste methoden die je kunt proberen om te herstellen een beheerderswachtwoord is terug te keren naar een later systeemherstelpunt. Dit werkt alleen als u toegang tot uw computer als een nonadministrative gebruiker, en heb je andere gebruikers voldoende toegang gegeven om te kunnen terugkeren naar het verleden te herstellen punten. Dit zal u niet uw huidige wachtwoord te geven, maar het kan het systeem weer terug naar een punt waar je een verleden paswoord dat u onthouden had. Als u hetzelfde wachtwoord voor de hele tijd dat u de computer hebt die eigendom zijn, of als u geen toegang tot het systeem te herstellen door middel van een andere gebruiker profielen hebben gehad, dan zal dit geen optie zijn.

Parallel Operating System

Een andere optie die je kunt proberen is het installeren van een parallel besturingssysteem. Om dit te doen, moet u een apart besturingssysteem te installeren op dezelfde harde schijf, en vervolgens te manipuleren uw standaard screensaver van het oude besturingssysteem met behulp van uw nieuwe besturingssysteem. Dit proces zal alleen werken voor Windows 2000-besturingssystemen en de meeste besturingssystemen voor 2000. Voor meer gedetailleerde informatie over deze procedure, zie het gedeelte Bronnen van dit artikel.

Tools van derden

Er zijn een groot aantal third-party software tools beschikbaar die u kunnen helpen op te halen of te wijzigen een beheerderswachtwoord. Deze tools zijn om alleen worden gebruikt op een computer waarvoor u volledige toegangsrechten. Als u deze tools te gebruiken op een computer die u niet over de rechten te hebben, het is illegaal en strafbaar. Voor een lijst van hulpprogramma van derden aanbieders, bezoekt u de link "Password Recovery Resources 'in het gedeelte Resources.

Formaat

Als alle andere opties gefaald hebben om u te helpen uw administrator wachtwoord te herstellen, uw enige andere optie is om uw harde schijf formatteren en het besturingssysteem opnieuw installeren. Als dit het geval is, zal je nodig hebt om toegang te krijgen tot het besturingssysteem via een nonadministrative gebruiker extern back-up van alle bestanden die u wilt opslaan. Als u bestanden die alleen kan worden benaderd door een beheerder, zullen ze verloren gaan. Zodra het besturingssysteem is geformatteerd en opnieuw geïnstalleerd, kunt u een nieuwe administratieve toegang wachtwoord te kiezen. Zorg ervoor dat u een nieuw wachtwoord dat u zult herinneren of houd een papieren document dat u gemakkelijk toegang te kiezen.