Top 10 tips voor Computer Maintenance

De meeste computergebruikers hebben ervaren een paniek ogenblik met een computercrash, een dode muis of toetsenbord, ontbrekende bestanden, een virusaanval, opstarten bevriezen of een harde schijf lezen / schrijven mislukking. Terwijl sommige computer mislukkingen zijn niet te vermijden, kunnen de meeste worden voorkomen. Deze top 10 tips voor computer onderhoud wordt voorkomen dat kleine problemen uit steeds grote problemen.

Was je handen

Was uw handen voordat gebruik van de computer te steken toetsen en de muis volgen van problemen te minimaliseren.

Clean Computer, randapparatuur en Work Space

Schakel de computer, monitor en alle randapparaten. Veeg de behuizing van de computer, toetsenbord, muis, printer en randapparatuur met een met water bevochtigde (niet natte) doek. Veeg het beeldscherm met een zachte, met water bevochtigde doek, zoals die gebruikt worden voor lenzenvloeistof reinigen. Vermijd druk op een LCD-scherm om pixel schade te voorkomen. Reinig uw werkruimte van stof. Verplaats voorwerpen die de luchtstroom rond uw computer belemmeren.

Clean CD / DVD Media Voor Gebruik

Dirty CD / DVD-media oorzaak lezen / schrijven problemen en kan vastlopen in de media drive. Veeg het oppervlak van de media met een zachte, met water bevochtigde doek. Verplaatsen van het centrum van de schijf over naar de rand (veeg niet in cirkels). Heeft een reinigingsoplossing niet gebruiken.

Organiseer documenten in mappen

Maak mappen op te slaan en vind uw documenten. Om mappen in Windows te maken, klik met de rechtermuisknop op het bureaublad en kies "Nieuw> Map" in het contextmenu. Om mappen op een Mac te maken, klikt u op "Finder> Bestand> Nieuwe map" of druk op "Shift + Command + F."

Verwijder ongebruikte bestanden en programma's

Ongebruikte bestanden en programma's nemen waardevolle ruimte op de harde schijf. Check een bestand aangemaakt, gewijzigd en de laatste toegang tot de datum om bestanden te identificeren te verwijderen. Klik met de rechtermuisknop op het bestand en kies "Eigenschappen" in het contextmenu van Windows. Klik op de optie Mac Finder "File> Get Info" of druk op "Command + I."

Maak reservekopieƫn

Vermijd de frustratie van onvervangbare documenten en foto's te verliezen wanneer je harde schijf defect raakt of uw laptop vermist. Back-up van belangrijke bestanden op een cd, dvd, draagbare harde schijf, flash drive of online service.

Installeer de nieuwste besturingssysteem en beveiligingsupdates

Stel uw computer besturingssysteem en beveiligingsupdates automatisch te downloaden. Zoek Windows instellingen onder "Start> Configuratiescherm> Systeem en onderhoud> Windows Update"). Vind Mac instellingen onder "Apple-menu> Software-update."

Run Antivirus en Network Security Software

Antivirus en veiligheid van het netwerk toepassingen, zoals Symantec (symantec.com) en McAfee (mcafee.com), uw pc of Mac te beschermen tegen kwaadaardige bedreigingen die bestanden kunnen beschadigen en anderen besmetten.

Voer een File Maintenance Utility

Spybot S & D voor Windows (safer-networking.org) detecteert en verwijdert ruimte verspillen spyware Internet trackers. Yasu voor de Mac (jimmitchelldesign.com/projects/yasu/) ontruimt logbestanden en het systeem caches.

Clear Internet Browser Cache, Geschiedenis en Cookies

Wis de cache van de browser als nodig is om te zorgen voor de getoonde pagina is de meest recente versie. Wis de geschiedenis en cookies verwijderen als nodig is om de privacy te waarborgen en ruimte vrij te maken. Vind onderhoud functies van uw browser onder de "Tools" of "Veiligheid" menu-opties.