Wat is een RAR File Type?

Wat is een RAR File Type?


Het type RAR bestand is een eigen formaat voor een gecomprimeerd archief lijkt op het ZIP-bestandsformaat. De RAR-archief is anders, omdat het zorgt voor foutherstel informatie die moet worden ingebed in het bestand. Andere functies zijn onder meer bestand spanning en wachtwoordbeveiliging.

Functie

RAR bestanden worden gebruikt wanneer grote hoeveelheden informatie moeten worden gecomprimeerd voor verzending via het internet. Het RAR-formaat zorgt voor een snellere overdracht van bestanden en elimineert de noodzaak om individuele bestanden te uploaden.

Kenmerken

RAR bestanden zijn superieur aan andere formaten, omdat ze bieden een verscheidenheid aan unieke eigenschappen. Dergelijke functies zijn onder meer bestand spanning, wachtwoorden, het herstellen van fouten en automatische extractie. File spanning stelt gebruikers in staat om maximale bestandsgrootte ontmoeten bij het uploaden van informatie op het internet.

RAR vs. ZIP archief

Terwijl RAR archieven bieden de meeste functies, het vereist een toepassing van derden toegang tot de inhoud van de bestanden. Microsoft Windows XP, Mac OS X en vele Linux-distributies bieden inheemse ZIP ondersteuning.

Verenigbaarheid

Om toegang te krijgen RAR archieven, zal men een third-party software applicatie nodig. Er zijn veel keuzes, waaronder WinRAR en BitZipper 2009. Mac OS X-gebruikers kunnen iArchiver of RAR downloaden.

Waarschuwing

Vaak, RAR-archieven worden geassocieerd met illegale software, muziek en andere illegale distributie methoden. RAR archieven zijn niet immuun voor virussen. Controleer altijd de bron van uw archief voordat extraheren.