Verbinding maken met XAMPP met CuteFTP

Verbinding maken met XAMPP met CuteFTP


XAMPP pakketten verschillende servers gebruikt voor het Web, database en file transfer diensten te verlenen in een handige installeerbare bundel. De servers zijn onder de Apache webserver en de MySQL database. Een van de andere componenten is de FileZilla File Transfer Protocol (FTP) server. Eenmaal geïnstalleerd op een Windows-computer, FileZilla kunnen bestanden worden overgebracht en gemanipuleerd via een netwerk, met inbegrip van een huis / kantoor Local Area Network (LAN) of het internet. CuteFTP is een FTP-client die aansluit op de FileZilla dienst van XAMPP en zorgt voor een drag-and-drop interface voor het downloaden en uploaden van bestanden naar de server.

instructies

Voeg een FTP-gebruiker in XAMPP

1 Start het XAMPP control panel, hetzij door te dubbelklikken op het "Control Panel" icoon XAMPP op het bureaublad of door te klikken op het pictogram van Windows "Start" en het navigeren naar Alle programma's> Apache Friends> XAMPP> XAMPP Control Panel.

2 Klik op de "Admin ..." knop in de FileZilla rij. Als de "Admin ..." knop grijs is is het zeer waarschijnlijk omdat de FileZilla server niet actief is. Klik op de knop "Start" net links van "Admin ..." en de server FileZilla zal beginnen.

3 Klik op de knop "OK" wanneer het Connect to Server dialoogvenster verschijnt. Als u eerder een beheerderswachtwoord hebt ingesteld, moet u het in te voeren voordat u op "OK."

4 Klik op het menu "Edit" en "Users". Het dialoogvenster Gebruikers zullen verschijnen. Vanaf hier kunt u nieuwe gebruikers toevoegen. Het toevoegen van een gebruiker klik op de rechterkant van het dialoogvenster onder de lijst van gebruikers "toevoegen". Voer de naam van de gebruiker die u wilt maken en klik op de knop "OK" account. Vink "Password" onder "Account Settings" en voer een wachtwoord.

5 Klik op "Gedeelde mappen" aan de linkerkant van het dialoogvenster Gebruiker. Klik op de onderstaande momenteel leeg lijst met gedeelde mappen 'Toevoegen'. Selecteer de map waarin deze gebruiker toegang zal hebben wanneer ze verbinding maken via FTP (bijvoorbeeld 'Mijn documenten "). Klik op 'OK'. Vink de privileges voor de gebruiker. De standaard is alleen-lezen toegang. Door het aanvinken van "Write" de gebruiker in staat zal zijn om bestanden te uploaden naar de server en door het aanvinken van "Create" de gebruiker in staat om mappen te maken op de server zal zijn. Klik op 'OK'.

Configureren van Windows Firewall toestaan ​​FTP-clients verbinding met FileZilla

6 Klik op het pictogram van Windows "Start" en "Configuratiescherm." Dubbelklik op "Windows Firewall."

7 Selecteer het tabblad "Uitzonderingen", klikt u op "programma toevoegen ..." en het "Programma toevoegen" dialoog zal verschijnen. Klik op "Browse." Zoek de map met uw XAMPP installatie (normaal gesproken c: \ xampp). Dubbelklik op "FileZillaFTP" en dubbelklik op "FileZillaServer." Terug in de weer dialoogvenster "Programma toevoegen", selecteer "FileZillaServer" uit de lijst en klik op "OK." Klik op "OK" om het dialoogvenster Windows Firewall te sluiten.

8 Klik op de Windows "Start" icoon en vervolgens op "Run ...", typ "cmd / k ipconfig". Een zwarte commando venster zal verschijnen met informatie over het Internet Protocol-adres (IP-adres) van uw machine. Noteer het "IP Address" (bijvoorbeeld 192.168.1.10) voor gebruik in de volgende paragraaf.

Verbinding maken met XAMPP met Leuke FTP

9 Start CuteFTP op de PC met XAMPP geïnstalleerd of op een andere computer in uw netwerk. Om CuteFTP te starten dubbelklikt u op het icoon CuteFTP op het bureaublad of klik op de Windows "Start" icoon en ga naar Alle programma's> GlobalSCAPE> CuteFTP. Merk op dat de exacte naam van de CuteFTP programma kan verschillen, afhankelijk van de versie die u gebruikt (Lite, Thuis, Professional etc).

10 Klik op het menu "Bestand" en "Connection Wizard ..." of druk op Ctrl + J als een snelkoppeling. De CuteFTP Connection Wizard dialoogvenster verschijnt.

11 Klik op "Next" en voer het IP-adres van uw XAMPP server (die u in de vorige paragraaf aangegeven) in de "Host Adres:" veld. Klik op 'Volgende'.

12 Voer de gebruikersnaam en het wachtwoord dat u hebt gemaakt toen u de gebruiker FileZilla toegevoegd.

13 Klik op 'Volgende'. Als u een andere standaard lokale map instellen, klikt u op het pictogram Bladeren naast het "Default Local Folder" veld. Klik op "Next" en "Finish." CuteFTP is nu verbonden met de server FileZilla.