Ongeplande uitval Procedures

Ongeplande uitval Procedures


Organisaties van alle soorten en maten zijn afhankelijk van computers en netwerken om te kunnen functioneren op een dagelijkse basis. Wanneer een computer server, mainframe of het netwerk naar beneden gaat, wordt de organisatie belemmerd in haar vermogen om haar klanten te bedienen en die activiteiten normaal. Om de gevolgen van de ongeplande uitval te beperken, de meeste organisaties het ontwikkelen van procedures die chaos te vermijden terwijl het herstel van de service en orde.

ongeplande

Ongeplande optreden voor een aantal redenen. Soms menselijke fouten is de schuld, zoals wanneer iemand per ongeluk unplugs een server en veroorzaakt een crash. Andere keren is er een milieuprobleem, zoals een brand of een airco storing. Bovendien kan hardware of software storingen systemen crashen, waarbij uur tijd om te herstellen operaties. De impact van deze onderbrekingen kan variëren van kleine tot grote, resulterend in tactische uitval of full-blown rampen.

De schade

Raming van de schade staat hoog op de prioriteitenlijst, omdat je de omvang van de schade moet weten om te weten wat te doen. Als het probleem is een airco storing de storing kan duren slechts een paar uur. Aan de andere kant, als er een brand in het datacenter is geweest, kon je in het midden van een off-site recovery inspanning. Het kennen van de omvang van de schade helpt is om de omvang van de vereiste terugwinningsinspanning, evenals de verwachte downtime.

Bepaal de kans op downtime

Als uw bedrijf een tactisch uitvalt, heeft geleden zoals een defecte drive op een server, mag u alleen naar beneden voor een paar uur, terwijl een vervanger is geïnstalleerd en alle gegevens hersteld. Als uw datacenter een ramp die verhuizing nodig heeft meegemaakt, is dit uiteraard zal resulteren in een langere downtime. Bepaling van de geschatte downtime belangrijk hogere management bij het bepalen welke communiceren aan wie en hoe personeel te plannen.

Communiceer de situatie

De omvang van de storing en de mogelijke downtime moet zo snel mogelijk worden meegedeeld aan het hogere management, zodat ze kunnen beginnen met het maken van cruciale beslissingen die het voortbestaan ​​van de onderneming kan inhouden. De meeste bedrijven die een katastrofisch ramp oplopen zonder een herstelplan in de plaats te gaan van zaken binnen twee jaar. Een deel van het herstelplan is een communicatieplan dat werknemers en het publiek covers, en bepaalt wie bevoegd is om te communiceren wat aan wie.

Herstellen van de System

Als je eenmaal hebt vastgesteld en gecommuniceerd de situatie, en beslissingen zijn gemaakt op de recovery-strategie, is het tijd om het systeem te herstellen. Bij een geringe hardwarefout kan zo simpel zijn als het voeden van de server terug en brengt de toepassingen. In een echte ramp kan betekenen verhuizing gedurende een tijdsperiode, het systeem herstellen bij herstel hot site en planning een terugkeer naar de oorspronkelijke verrichtingskamer. De omvang van de terugwinningsinspanning afhankelijk van de omvang van de storing en een goed herstel plan is essentieel voor een soepele terugkeer naar operaties in kleine en grote uitval.