Hoe werkt een draadloze netwerkkaart router werken?

De Wireless Router is geconfigureerd

Voordat u een draadloze router gebruikt kan worden, moet eerst worden geïnitialiseerd en geconfigureerd voor gebruik. De configuratie proces omvat het toewijzen van een aantal zeer belangrijke aspecten, zoals het draadloze kanaal te gebruiken, de naam van het draadloze netwerk, hoe adressen moeten worden toegewezen aan de aangesloten machines (hetzij door middel van automatische toewijzing of via een vaste nummering setup) en andere netwerken benodigdheden. De netwerkbeheerder stelt typisch de draadloze router te gebruiken, hoewel de meeste home routers bieden grafische configuratie programma's die de configuratie snel en gemakkelijk te maken.

Apparaten aansluiten op de router

Zodra het apparaat correct is geconfigureerd, het is klaar om verbindingen van het netwerk clients zoals computers, iPods, hand-held apparaten en zelfs Wi-Fi-enabled mobiele telefoons accepteren. Tijdens de verbinding proces, de gebruiker het apparaat selecteert de naam van het netwerk die tijdens de configuratie van de router. Het is belangrijk om de naam van het netwerk mee, omdat de gebruikers in appartementen, rijtjeshuizen, of een andere structuur waar meerdere units dicht bij elkaar liggen diverse beschikbare netwerken kunnen zien. Wanneer het gebruikersapparaat selecteert het netwerk, het apparaat onderhandelt automatisch de radiofrequentie, coderingsmethode, en andere draadloze variabelen met een standaard gedefinieerd door het Institute of Electrical and Electronics Engineers (IEEE). Omdat de definitie van het standaard protocol valt onder deel van de IEEE 802,11 code, wordt het protocol van draadloze kaarten meestal aangeduid als gewoon "802,11."

Draadloze routers Pass Dataverkeer

Bij apparaten die een draadloze kaart verbinding maken met de router, zijn ze klaar om het verkeer passeren over het netwerk. De gegevens worden doorgegeven van de draadloze kaart aan de router via radiogolven op een kanaal en de frequentie gedefinieerd in de 802.11-protocol. Afhankelijk van de leeftijd van de router, de leeftijd van de kaart en de versie van het gebruikte protocol, de overdrachtssnelheid kan oplopen tot 100 megabits per seconde (Mbps 100, of enkel 100 M) of hoger.