Hoe wordt Alien gebruiken in Ubuntu

Net als andere distributies van Linux, Ubuntu maakt gebruik van "pakketten" om nieuwe programma's te installeren. Het pakket formaat Ubuntu gebruikt, is het DEB-formaat, ontwikkeld voor Debian Linux, maar ook andere Linux-versies gebruiken pakketten gecodeerd in het RPM-formaat. Alien is een kleine tool bruikbaar voor het omzetten RPM-pakketten in DEB-pakketten, en kan worden geïnstalleerd en uitgevoerd vanaf de Linux command line.

instructies

1 Installeer Vreemd, als je nog niet hebt gedaan, door het openen van een terminal - klik "Applications" en vervolgens "Accessoires" en vervolgens "Terminal" - en het invoeren van de volgende opdracht:

sudo apt-get install alien

Het sudo commando verzoeken root privileges, zodat u programma's op uw systeem te installeren; apt-get install alien vertelt het Advanced Packaging Tool te downloaden en installeren van de alien-pakket. Wanneer het proces is voltooid, zal je terug bij de opdrachtprompt zijn.

2 Gebruik Alien om een ​​RPM pakket omzetten in een DEB pakket met een opdracht in de volgende indeling:

sudo alien package.rpm

Package.rpm is het pad en de bestandsnaam van het RPM-bestand. Een nieuw bestand zal verschijnen in dezelfde map met een DEB extensie.

3 Gebruik Alien om een ​​RPM pakket direct te installeren met:

sudo alien -i package.rpm

De '-i' switch vertelt Alien te installeren, in plaats van simpelweg te zetten, het pakket.

4 Bekijk extra commando schakelaars en opties voor Alien door te typen:

alien -h