Wat is het verschil tussen Adobe Captivate & Flash?

Adobe Flash en Adobe Captivate zijn web-authoring applicaties die verschillende technologieën gebruiken om interactieve content te produceren. Hoewel ze verschillende methoden gebruiken, kunt u ze samen te gebruiken door Captivate-projecten in Flash. Door te leren over de verschillen tussen deze programma's, bent u beter in staat om te bepalen wanneer een project is geschikt voor één programma of het ander.

Adobe Captivate

Met Adobe Captivate kunt u interactief leren presentaties met inhoud die is gemaakt in Microsoft PowerPoint of in Captivate zichzelf te creëren. Wanneer u een PowerPoint-presentatie te importeren, kunt u elk element op een bepaalde dia te zetten in op een interactieve knop. U kunt dan insluiten quizzen, films of interactieve scenario's in de knop. Er is geen limiet aan het aantal elementen die u interactief kunt maken. Zodra u uw e-learning instrument voltooid, kunt u deze publiceren in een aantal formaten.

Adobe Flash

Flash is een platform dat u kunt gebruiken om interactieve content voor het internet te creëren. Flash wordt meestal gebruikt in webpagina's, maar je kunt het ook gebruiken om stand-alone applicaties. Met Adobe Flash kunt u Flash-toepassingen te coderen. Je schrijft je Flash-code in, en het programma compileert de code en creëert een uitvoerbaar bestand van.

Het importeren van een Captivate Project van Flash

U kunt tijd besparen door het creëren van zo veel van een project als je kan in Captivate en vervolgens importeren in Adobe Flash. Zodra het project is in Adobe Flash, kunt u extra elementen erin, zoals animaties, tekst en tekeningen te programmeren. Om een ​​Captivate-project in Flash te importeren, klikt u op "File", "importeren" en vervolgens "Importeren naar de derde fase." Klik op de "Bestanden van het type" menu en selecteer de optie "Adobe Captivate-projecten". Zoek het bestand met behulp van het dialoogvenster dat wordt geopend. Dubbelklik op het bestand en klik vervolgens op "Import."

Exporteren van een Captivate-project in Flash

U kunt direct exporteren vanuit Captivate naar Flash. Wanneer u dat doet, wordt elk item in de Captivate project geplaatst op een eigen laag in het Flash-podium. U kunt dan gemakkelijk werken op elk element zelfstandig, zonder per ongeluk andere elementen te bewerken. De meeste elementen worden omgezet naar naadloos samen te werken in Flash; echter, muis paden, vraag dia's en pijlen zijn niet. Wanneer u deze elementen in Flash importeert, Flash probeert om ze te vervangen met compatibele elementen uit de Flash Library.